Ηλιοφάνεια, με εξαίρεση σποραδικές βροχές σε συγκεκριμένες περιοχές, πτώση της θερμοκρασίας και μελτέμια στο Αιγαίο έχει το «με��ού» του καιρού για σήμερα, ενώ από την Πέμπτη ο υδράργυρος θα πάρει ξανά την ανηφόρα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η υποχώρηση της θερμοκρασίας. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 29 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 30 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 31 βαθμούς στη νότια Ελλάδα, από 19 έως 31 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα και από 24 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Αν και ο καιρός θα είναι αίθριος, θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στα ορεινά της Πελοποννήσου και στις ανατολικές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στις ανατολικές Κυκλάδες και το Καρπάθιο θυελλώδεις, ενώ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Το «κύμα» δροσιάς θα κρατήσει έως και την Τετάρτη, με το θερμόμετρο να «χτυπάει» ξανά κόκκινο την Πέμπτη και την Παρασκευή!

Δείτε στο βίντεο το δελτίο καιρού του Star για σήμερα