Το κουβάρι των παραλείψεων για το θάνατο του 10χρονου που έχασε την ζωή του ενώ διασκέδαζε με θαλάσσιο φουσκωτό παιχνίδι στην Μύκονο άρχισε να ξετυλίγεται…. Σήμερα μια νέα αποκάλυψη είδε το φως της δημοσιότητας.

Όπως ανέφερε το πρώην μέλος της Επιτροπής Δημοπρασιών Μυκόνου, Α. Καμμή, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, αυτή τη στιγμή… κανένας δεν έχει την τελική άδεια λειτουργίας για τα θαλάσσια σπορ, για αυτό και η ίδια αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

«Το λιμενικό δεν έχει ακόμη υπογράψει τις άδειες για όλα τα θαλάσσια σπορ στην Μύκονο» είπε χαρακτηριστικά.

«Το ότι δεν έχουν την τελική άδεια λειτουργίας δεν οφείλεται στην ύπαρξη ή όχι των σωστών δικαιολογητικών, αλλά σε μία γραφειοκρατική διαδικασία» πρόσθεσε η κ.Καμμή, τονίζοντας πως «σκόπιμα είναι υποστελεχομένες οι υπηρεσίες για να αποφεύγονται οι σκληροί έλεγχοι γιατί θέλουν να τα έχουν καλά με τους επιχειρηματίες» .

Με παρέμβαση του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ Γ.Ντόλιος έκανε λόγο για «βολική δικαιολογία» όσον αφορά την γραφειοκρατία που υπερασπίζονται κάποιοι όσον αφορά τις άδειες, και γνωστοποίησε πως στο υπουργείο «ήδη συμπληρώνουμε φάκελο για να δούμε τι έχει συμβεί στην Μύκονο, ήδη ψάχνουμε να δούμε τι συμβαίνει και στα άλλα νησιά».

«Η ευλαβική τήρηση της νομοθεσίας είναι υποχρέωση του καθενός μας» τόνισε ο υφυπουργός, ενώ κατήγγειλε πως γίνονται παρεμβάσεις από βουλευτές και δημάρχους.

«Αν προκύψει η αναγκαιότητα κάποιας ΕΔΕ θα προχωρήσει η αποκεντρωμένη διοίκηση που έχει την εποπτεία» επεσήμανε ο υφυπουργός

Εν τω μεταξύ, δύο δημοτικοί σύμβουλοι υπέβαλαν χθες την παραίτηση τους, αφήνοντας αιχμές για τις διαδικασίες δημοπράτησης των παραλίων από τους επιχειρηματίες.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ