Το τελευταίο μέρος της τραγωδίας που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στην παραλία Καλό Λιβάδι στην Μύκονο, όταν ένας 10χρονος έχασε την ζωή του ενώ διασκέδαζε με θαλάσσιο παιχνίδι, παίχτηκε σήμερα στην κηδεία του παιδιού.

Γονείς, φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο αντί στο αγγελούδι που έφυγε νωρίς και άδικα κατά την διάρκεια των οικογενειακών διακοπών του στο νησί των ανέμων, όπου ο πατέρας και η μητέρα του διατηρούν εξοχικό.

Στον Κόκκινο Μύλο της Νέας Φιλαδέλφειας, μακριά από φώτα και δημοσιογράφους, εκατοντάδες πολίτες αποχαιρέτησαν σε βαρύ κλίμα το αγοράκι, με τα «γιατί» να είναι αμέτρητα για το άδικο τέλος του παιδιού.

Δύο πραγματογνώμονες εκτάκτως στην Μύκονο

Την ίδια ώρα, οι έρευνες από το λιμενικό για τα αίτια της τραγωδίας είναι σε εξέλιξη, με πολλά ερωτήματα ωστόσο να παραμένουν αναπάντητα. Μάλιστα από την λιμενική αρχή της Μυκό��ου, διορίστηκαν δύο πραγματογνώμονες ειδικότητας ναυπηγού και πλοιάρχου προκειμένου να αποφανθούν για τα ακριβή αίτια του θανάσιμου τραυματισμού του ανήλικου.

Στο Καλό Λιβάδι, η επιχείρηση με τα θαλάσσια σπόρ, παρέμεινε και σήμερα κλειστή ως ένδειξη σεβασμού στην μνήμη του 10χρονου αγοριού, ενώ και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις παρόμοιου τύπου ήταν κλειστές.

Ποιες είναι οι παραλείψεις του χειριστή του σκάφους που τραβούσε τις φουσκωτές σαμπρέλες που οδήγησαν στην τραγωδία

-Δεν διέθετε ειδική άδεια εκπαιδευτή

-Δεν υπήρχε προστατευτικό δίχτυ-πλαίσιο στην προπέλα

-Δεν έκοψε ταχύτητα, δεν ακινητοποίησε ��ην προπέλα

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR