​Άρον άρον φεύγουν από την Αθήνα και οι τελευταίοι εκδρομείς του Αυγούστου, με την κίνηση να αναμένεται να κορυφωθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Σύμφωνα με στοιχεία, η πληρότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με προορισμό τις Κυκλάδες αγγίζει το 80% - 100%, ενώ ίδια είναι η εικόνα και στα δρομολόγια για Κρήτη, Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού.

Σε επιφυλακή βρίσκεται το Λιμενικό, ώστε να διευκολυνθούν οι εκδρομείς και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να βρίσκονται στο λιμάνι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα πριν από την αναχώρηση του πλοίου.

Επίσης, όσοι δεν έχουν προμηθευτεί εισιτήριο, καλό είναι πριν κατέβουν στο λιμάνι του Πειραιά να επικοινωνούν με τα κατά τόπους πρακτορεία, ώστε να ενημερώνονται για τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων και να γλιτώσουν την ταλαιπωρία.

Σήμερα Τετάρτη, από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 20 δρομολόγια, από τη Ραφήνα 10 και από το Λαύριο πέντε.

Την Τρίτη, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Λιμενικό, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 20 δρομολόγια και αναχώρησαν 18.345 επιβάτες, έναντι 21.717 που είχαν αναχωρήσει το ίδιο διάστημα πέρσι.

Λιγότεροι επιβάτες αναχώρησαν και από το λιμάνι της Ραφήνας, αφού πέρσι είχαν ταξιδέψει 6.253 και φέτος 5.132. Ίδια εικόνα και για το λιμάνι του Λαυρίου, από όπου αναχώρησαν την Τρί��η, 942 επιβάτες, έναντι 1.674 πέρσι.