​Συναγερμό έχει σημάνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς αύριο Τετάρτη υπάρχει υψηλός κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στις περιφέρειες Αττικής, νότιας Βοιωτίας και κεντρικής και νότιας Εύβοιας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία έχει φροντίσει να ενημερώσει τόσο τις αρμόδιες κρατικές αρχές, όσο και τις υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τυχόν πυρκαγιές που θα εκδηλωθούν.

Παράλληλα απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α πρέπει να αποφευχθούν. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Στην περίπτωση που αντιληφθείτε λοιπόν πυρκαγιά, ειδοποιήστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Δύο πυρκαγιές σήμερα στην Κρήτη

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Τρίτης εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην Σητεία της Κρήτης. Στο σημείο επιχειρούν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 4 οχήματα και 9 άνδρες.

Επίσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, flashnews.gr, σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια έφτασαν οι φλόγες από πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στις Κορακιές Ακρωτηρίου στα Χανιά

Ευτυχώς την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, στην περιοχή υπήρχαν δύο πυροσβεστικά οχήματα που είχαν πραγματοποιήσει έξοδο για εξακρίβωση περιστατικού σε κοντινό σημείο.Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν με 4 ακόμα οχήματα και συνολικά για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 6 πυροσβεστικά οχήματα με 12 πυροσβέστες.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αρχών, η πυρκαγιά τέθηκε μέσα σε λιγότερο από μια ώρα σε ύφεση και στην κυριολεξία απεφεύχθησαν τα χειρότερα, αφού υπήρχαν περιπτώσεις που η φωτιά σταμάτησε έξω από τις αυλές των σπιτιών.