Μεγάλη ταλαιπωρία για 700 περίπου επιβάτες στη μεγάλη τους πλειοψηφία Ιταλοί, οι οποίοι περιμένουν να επιβιβασθούν από τις 20.00 το βράδυ της Παρασκευής στο ferry boat Larks με κυπριακή σημαία, της εταιρείας Egnatia Seaways, το οποίο εκτελεί τη διαδρομή Μπρίντιζι - Κέρκυρα.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το πλοίο έχει παρουσιάσει βλάβη στις μηχανές και εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να είναι "κολλημένοι" από χθες βράδυ στο λιμάνι του Μπρίντιζι!

Αν και αρχικά οι επιβάτες είχαν πληροφορηθεί- όπως δηλώνουν- ότι επρόκειτο μόνον για καθυστέρηση μιας περίπου ώρας, στη συνέχεια, όμως, έγινε γνωστό ότι το πλοίο βρίσκεται στην Ελλάδα και δεν έχει ακόμη επισκευασθεί.

Πολλοί από τους τουρίστες που ετοιμάζονταν να επισκεφθούν τη χώρα μας πέρασαν την νύχτα στις εγκαταστάσεις του λιμένα του Μπρίντιζι, ενώ οι υπόλοιποι διανυκτέρευσαν στα αυτοκίνητά τους ή σε πανσιόν και ξενοδοχεία της πόλης.

Σε ανακοίνωση της, η ακτοφυλακή του Μπρίντιζι αναφέρει ότι παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, μέχρι αυτή την στιγμή δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί μια εναλλακτική λύση για τη μεταφορά των επιβατών με άλλο πλοίο και ότι θα γίνει κάθε τι είναι δυνατόν για να μπορέσει να λάβει τέλος, το συντομότερο δυνατόν, η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών αυτών, οι οποίοι ζητούν να μπορέσουν να κάνουν, όπως είχαν προγραμματίσει, διακοπές στην Ελλάδα.