​Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 57χρονος για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων και παράβαση του νόμου περί όπλων.

arxaikapilos1.jpg

Όλα έγιναν την Πέμπτη στον σταθμό διοδίων της Ελευσίνας, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 57χρονος.

Ο έλεγχος λοιπόν έβγαλε λαβράκι, αφού στο πορτ μπαγκάζ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περιδέραια από στεατίτη, από χάντρες φαγεντιανής και από πηλό.

Κατ��σχέθηκαν επίσης, δύο σφραγιδόλιθοι από στεατίτη, οστέινο σφραγιδοκύλινδρο, οχτώ οστέινες χάντρες και θραύσματα χαντρών, καθώς επίσης χάλκινα μαχαίρια, ένας χάλκινος μπαλτάς, κρίκοι, βελόνες, περιδέραια και χρυσές καρφίτσες.

arxaiokapilos2.jpg

Τέλος στο πορτ μπαγκάζ βρέθηκαν χάλκινα κάτοπτρα, θραύσματα εργαλείων, ένα χάλκινο δαχτυλίδι και μια χάλκινη βελόνα σπασμένη σε δύο κομμάτια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρχαιολό��ου της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών, τα ευρήματα χρονολογούνται στους ύστερους μυκηναϊκούς χρόνους.

arxaiokapilos3.jpg

Η αστυνομία πραγματοποίησε έλεγχο και στο σπίτι του 57χρονου στην περιοχή της Κορινθίας, όπου βρήκε μαρμάρινο κιονόκρανο παλαιοχριστιανικής περιόδου κορινθιακού ρυθμού και δύο τεμάχια που αποτελούν μέρος μαρμάρινου κιονόκρανου.