​Με ελονοσία διαγνώστηκε τελικά ο Έλληνας που επέστρεψε στη χώρα μας από το Λάγος και είχε εμφανίσει συμπτώματα λοίμωξης από τον ιό Έμπολα. Την ίδια ώρα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Star και ο δεύτερος Έλληνας που νοσηλεύεται στο Σωτηρία, υποβάλλεται αυτή την ώρα σε εξετάσεις.

Όπως είναι φυσικό οι υγειονομικές αρχές της Ελλάδας βρίσκονται σε επιφυλακή και υποβάλλουν σε εξετάσεις κάθε περιστατικό που εμφανίζει συμπτώματα αιμορραγικού πυρετού. Έτσι, αν κάποιος ταξιδιώτης φτάσει εδώ από κάποια χώρα της Αφρικής και εκδηλώσει ύποπτα συμπτώματα, μεταφέρεται στα νοσοκομεία της Αθήνας που διαθέτουν ειδικό θάλαμο για τέτοια κρούσματα.

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού στην Ελλάδα

Έκτακτα μέτρα λαμβάνονται και στην Ελλάδα για την επιδημία του Έμπολα.

Έχουν ήδη δοθεί εντολές στους συνοριοφύλακες να τηρούν όλους τους όρους υγειονομικής και προσωπικής καθαριότητας, ενώ έχουν εντολή να αναφέρουν στις αρμόδιες υπηρεσίες κάθε ύποπτο κρούσμα που εντοπίσουν.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα μάλιστα θα δοθούν από το ΚΕΕΛΠΝΟ γραπτές εντολές και θα αποσταλούν τα απαραίτητα υλικά για την προστασία γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.