Μετά από την Daily Mirror που έκανε οδοιπορικό στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του 2004 και διαπίστωσε την πλήρη εγκατάλειψη, τώρα και η γερμανική Bild κάνει εκτενές φωτογραφικό ρεπορτάζ και αναφέρεται με σκληρά λόγια στη σημερινή κατάσταση των εγκαταστάσεων της Αθήνας.

bild1.jpg

«Εδώ καταρρέει η ολυμπιακή ιστορία», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ, ενώ ο δημοσιογράφος αναφέρεται με σκληρά λόγια για την σημερινή τους εικόνα.

bild2.jpg

«Η Αθήνα επένδυσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 σχεδόν επτά δισεκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, ακριβώς δέκα χρόνια αργότερα, το Ολυμπιακό Πάρκο με τις άλλοτε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι απλώς ένας σωρός από παλιοσίδερα» αναφέρει η εφημερίδα.

bild3.jpg

Ο δημοσιογράφος περιγράφει ένα σκηνικό απόλυτης κατάρρευσης:

bild4.jpg

«Παντού σκουριά, φυτά φουντώνουν εκεί όπου άλλοτε υπήρχαν σπορ και πανηγυρισμοί. Η φύση, αργά αλλά με σιγουριά, παίρνει πίσω τα πάντα».

bild5.jpg

Όσο για την αιτία της απαράδεκτης εικόνας του άλλοτε ελληνικού θαύματος;

bild6.jpg

«Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και εδώ και χρόνια δεν έχει επενδυθεί ούτε σεντ στην συντήρηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων», τονίζει ο δημοσιογράφος.

bild7.jpg

Στο φωτορεπορτάζ μάλιστα, της Bild αποκαλύπτει το πραγματικό μέγεθος της εγκατάλειψης στο κολυμβητικό κέντρο, τα στάδια του μπέιζμπολ, του μπιτς βόλεϊ, του χόκεϊ, των εγκαταστάσεων κανόε – καγιάκ στον Σχοινιά και του Ολυμπιακού Χωριού.

bild8.jpg

bild9.jpg