​Συναγερμός έχει σημάνει στις κτηνοτροφικές μονάδες όλης της χώρας μετά από τις 50 και άνω επιβεβαιωμένες εστίες καταρροϊκού πυρετού σε μονάδες της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Άμεσα αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων για 40 ακόμα περιπτώσεις, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι θετικές, αυξάνοντας τα κρούσματα στα 100 μόνο στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Περισσότερο έχουν πληγεί οι νομοί Έβρου και Ροδόπης, όμω�� κρούσματα έχουν εντοπιστεί και στις πέντε περιφέρειες της χώρας.

Στην Ήπειρο επιβεβαιώθηκαν τρία κρούσματα καταρροϊκού πυρετού σε μονάδα εκμετάλλευσης προβάτων στη Βήσσανη του δήμου Πωγωνίου και την Τρίτη με απόφαση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας θα γίνει θανάτωση 20 ζώων από τη συγκεκριμένη μονάδα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται συστηματικά, ενώ έχει απαγορευτεί η μετακίνηση ζώων προς άλλες περιοχές σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από την εστία της νόσου.

Ο καταρροϊκός πυρετός πλήττει κυρίως αιγοπρόβατα και λιγότερο βοοειδή και έρχεται λίγους μήνες αφότου η κτηνοτροφία χτυπήθηκε και από ευλογιά.

Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στις αρχές Ιουλίου στο Σουφλί και η εξάπλωση της ασθένειας είναι ραγδαία.