Με ποινές-«χάδι» τιμωρήθηκαν οι γιατροί που αρνήθηκαν να προφέρουν τις υπηρεσίες τους σε έγκυο στα νοσοκομεία Καστοριάς και Γρεβενών.

Όπως σας είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση στο star.gr, ήταν 15 Αυγούστου του 2012, όταν μία νεαρή γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο της Καστοριάς, με πόνους γέννας.

Η εφημερεύουσα γυναικολόγος του νοσοκομείου της είπε ότι δεν μπορεί να την βοηθήσει να προχωρήσουν στον τοκετό, γιατί απουσίαζε ο αναισθησιολόγος.

Η επόμενη κίνησή της ήταν να ξεκινήσει να τηλεφωνεί στο νοσοκομείο των Γρεβενών, όπου εκεί αναζήτησε τον γυναικολόγο, ο οποίος αν και εφημέρευε...απουσίαζε από τη θέση του!

Στο τέλος, η ετοιμόγεννη γυναίκα αναγκάστηκε να πάει σε ιδιωτικό μαιευτήριο, ώστε να φέρει το παιδί της στον κόσμο. Οι ποινές που επι��λήθηκαν στους γυναικολόγους προκαλούν έκπληξη, καθώς στον έναν επιβλήθηκαν 10 ημέρες παύσεις και στον δεύτερο 5 ημέρες.

Η υπόθεση ερευνάται τώρα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καστοριάς, για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για τους γιατρούς των δυο δημόσιων νοσοκομείων!