Έκκληση στον πρωθυπουργό να παρέμβει για να δώσει λύση στο πρόβλημά του κάνει ένας 71χρονος από τη Ρόδο.

Ο ηλικιωμένος άνδρας εισέπραττε σύνταξη του ΟΓΑ μέχρι πρότινος, η οποία και κόπηκε διότι ταυτόχρονα παίρνει σύνταξη και από τον Καναδά όπου εργάστηκε για 8 χρόνια. Έτσι, λοιπόν έμεινε να παίρνει τα 31 ευρώ από τον Καναδά και του κόπηκαν τα 342 ευρώ το μήνα της σύ��ταξης του ΟΓΑ!

Όπως τονίζει ο ίδιος, με αυτά τα χρήματα δεν μπορεί όχι απλά τα φάρμακά του να αγοράσει αλλά και ούτε να εξυπηρετήσει βασικές ανάγκες του.

«Ουσιαστικά με καταδικάζετε σε θάνατο. Σήμερα, τόσους μήνες μετά, όπου κι αν πήγα ότι κι αν έκανα κανείς δεν μου έδωσε λύση. Μου είπαν έτσι λέει ο νόμος. Κι εγώ τους έλεγα ότι τους νόμους τους φτιάχνετε εσείς. πρέπει να σας αναφέρω, ότι είμαι καρδιοπαθής. Κι ότι επίσης είμαι άνθρωπος. Και πρέπει να φάω, να ντυθώ, να πληρώσω το νερό και το ρεύμα στο σπίτι μου. Με 31 ευρώ το μήνα, τίποτα από αυτά δεν γίνεται ούτε στο ελάχιστο» τονίζει στην επιστολή του ο 71χρονος.

Όπως τονίζει ο ίδιος, πήρε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο και να ζητήσει να του κόψουν από εκεί τη σύνταξη, προκειμένου να του επαναχορηγηθεί η σύνταξη του ΟΓΑ. «Κύριε, εργαστήκατε κάποια χρόνια και τώρα που συμπληρώσατε το όριο ηλικίας σας, δικαιούστε αυτό το ποσό. Έχουμε κρατικές συμβάσεις, δεν μπορούμε να σας κόψουμε τη σύμβαση. Κοιτάξτε να πείσετε και το δικό σας κράτος να σοβαρευτεί!» του απάντησαν -όπως αναφέρει- οι καναδικές αρχές.

«Σας ικετεύω κύριε Σαμαρά να κοιτάξετε σήμερα κιόλας το ζήτημα αυτό και να αναθεωρήσετε με άλλο νόμο την αδικία αυτή» αναφέρει -μεταξύ άλλων- στην ανοικτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό (που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ροδιακή») ο 71χρονος άνδρας.