​Με βάση το σχέδιο των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας προχωρά ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων από την Λιβύη, με την φρεγάτα «Σαλαμίς» να βρίσκεται ήδη αγκυροβολημένη στην Τρίπολη. Την ίδια ώρα, όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, η κατάσταση στη χώρα παραμένει εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φρεγάτα παραμένει σε ασφαλή απόσταση από το λιμάνι και βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση του απεγκλωβισμού των Ελλήνων και των ξένων πολιτών, οι οποίοι μεταφέρονται με φουσκωτά στη φρεγάτα, συνοδεία των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού. Λίγο νωρίτερα, με επιτυχία είχε ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της επιχείρησης, που αφορούσε τη μεταφορά των Ελλήνων πολιτών από την πρεσβεία στο λιμάνι.

Υπολογίζεται ότι στη «Σαλαμίς» θα επιβιβαστούν το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας (επτά άτομα), περίπου 90 Έλληνες με τις οικογένειές τους και υπήκοοι άλλων κρατών (όπως λένε οι πληροφορίες, 13 Κύπριοι, 12 Βρετανοί, 79 Κινέζοι, 1 Ρωσίδα και 1 Αλβανός).

Μόλις ολοκληρωθεί η επιβίβαση, η φρεγάτα θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα, ενώ η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε ώστε να ναυλωθεί, εκ μέρους των Κινέζων, το επιβατικό πλοίο «Ελ��υθέριος Βενιζέλος» το οποίο θα μεταβεί στη Λιβύη για να παραλάβει ως και 500 Κινέζους που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.