«Κόλ��ση» γίνεται καθημερινά η ζωή χιλιάδων πολιτών από τις εισπρακτικές εταιρείες. Συχνά πιέζουν αφόρητα τους οφειλέτες, σε σημείο που κάποιοι να καταγγέλουν ακόμα και αθέμιτες μεθόδους και εκβιασμούς, προκειμένου να καταβάλουν τα ποσά.

Ο κ. Γιάννης Τσιριγωτάκης είναι ένας από τους χιλιάδες συμπολίτες μας, που όπως καταγγέλει στο STAR δέχεται την ασφυκτική πίεση των εισπρακτικών εταιρειών.

Όπως λέει πάσχει από στεφανιαία νόσο και η γυναίκα του είναι καθηλωμένη στο κρεββάτι με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Το ψαράδικο που είχαν στα Μέγαρα έκλεισε, ενώ το δάνειο για το αυτοκίνητο που είχαν αγοράσει, πλέον δεν μπορούν να το πληρώσουν.

Από την άλλη πλευρά, ο Βίκτωρας Τσιαφούτης, Νομικός Σύμβουλος της ΕΚΠΟΙΖΩ, Μη κυβερνητικής οργάνωσης που παρέχει βοήθεια σε δανειολήπτες με αδυναμία αποπληρωμής, λέει πως οι εισπρακτικές εταιρείες αγγίζουν συχνά τα ��ρια της τυραννίας για τους οφειλέτες και χρησιμοποιούν εκβιασμούς και αθέμιτους τρόπους για να πέτυχουν το στόχο τους.

Τα παράπονα είναι έντονα από τους οφειλέτες, αφού νιώθουν ότι προσβάλλονται στοιχειώδη δικαιώματά τους, όπως η αξιοπρέπεια και η προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

Πάντως, τό��ο το ΣΔΟΕ, όσο και η αστυνομία, διενεργεί ελέγχους για τον τρόπο που λειτουργούν κάποιες εισπρακτικές.