​Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του δικαστηρίου της Πάτρας που αθώωσε το μεσημέρι της Τετάρτης τον φραουλοπαραγωγό και τον έναν από τους επιστάτες που κατηγορούνται για την επίθεση με καραμπίνες σε βάρος μεταναστών εργατών στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας τον περασμένο Απρίλιο.

Για τους άλλους δύο κατηγορούμενους το δικαστήριο απεφάνθη πως είναι αθώοι για την εμπορία ανθρώπων και ένοχοι με ποινή φυλάκισης 14 χρόνια και 7 μήνες και 8 χρόνια και 7 ��ήνες αντίστοιχα για την κατηγορία της σωματικής βλάβης. Η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που θα καταθέσουν.

Μετά την εκφώνηση της απόφασης επικράτησε ένταση εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας, ενώ συγκεντρωμένοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία με αποτέλεσμα η οδός Γούναρη να είναι κλειστή για τα ΙΧ.

wdorymrvxy53d8b52c8ec37.jpg
Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα, κατά της απόφασης και κατά των Δικαστών. Εκπρόσωποι των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής δήλωσαν, ότι θα προσφύγουν κατά της απόφασης και κατά της διαδικασίας για κακοδικία, στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

pkjcgtdums53d8b874e7b72.jpg
Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν στις δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τους φραουλοπαραγωγούς της Μανωλάδας ο δικηγόρος Μωϋσής Καραμπεϊδης, συνήγορος πολιτικής αγωγής.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Καραμπεϊδης χαρακτήρισε "ντροπή" την απόφαση του δικαστηρίου και πρόσθεσε ότι οι δικαστές μάλλον ��εν κατανόησαν ποια δίκη δίκαζαν...

Παράλληλα, ο εκ Θεσσαλονίκης δικηγόρος, είπε: "Αντιλαμβάνεστε από τώρα και στο εξής τι συνθήκες θα επικρατήσουν στην Μανωλάδα".