​Την ενοχή και των τεσσάρων κατηγορουμένων για την αιματηρή επίθεση εναντίον μεταναστών εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών, Διονυσία Παπαδοπούλου.

manolada1.jpg

Συγκεκριμένα για τον κατηγορούμενο επιχειρηματία, η εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων, ενώ δεν δέχτηκε τον ι��χυρισμό των υπολοίπων κατηγορουμένων που ήταν παρόντες στο συμβάν, ότι πυροβόλησαν ευρισκόμενοι σε άμυνα. Ανέφερε τέλος, ότι οι πυροβολισμοί από τα κυνηγετικά όπλα ήταν σε ευθεία βολή.

Την Τρίτη, όπως έγραψε και το star.gr, μετανάστες, οργανώσεις αλληλεγγύης και απλοί πολίτες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρία στο κέντρο της Πάτρας, ενώ σήμερα αναμένεται να βγει και η απόφαση.

manolada2.jpg

Το θλιβερό αυτό περιστατικό συνέβη στις 17 Απριλίου 2013, όταν περίπου 200 μετανάστες, υπήκοοι Μπαγκλαντές που εργάζονταν στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, πήγαν στα αφεντικά τους για να ζητήσουν τα δεδουλευμένα έξι μηνών.

manolada3.jpg

Τότε ένας από τους επιστάτες άρχισε να πυροβολεί στο ψαχνό, τραυματίζοντας 28 εργάτες από τους οποίους οι τέσσερις ήταν σε σοβαρή κατάσταση.