​Η Ουρανούπολη, η τελευταία κοσμική πόλη που μπορεί κανείς να επισκεφθεί προτού περάσει στο Άγιον Όρος έχει τους δικούς της πιστούς που χρόνο με τον χρόνο γίνονται περισσότεροι.

«Ο κόσμος έρχεται για να κάνει θρησκευτική εξερεύνηση, πνευματική. Τώρα μπορεί να έρθει μόνος του κάποιος άντρας για να πάει μέσα στο Άγιον Όρος με την παρέα του, μπορεί να φέρει όλη του την οικογένεια να την αφήσει έξω σε κάποιο ξενοδοχείο και να συνεχίσει το ταξίδι του μέσα στο Άγιο Όρος, ή να κάνει τις διακοπές του απλά.» σημείωσε ο Θωμάς Ασλανίδης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου.

Μια απλή βόλτα στην πόλη και μια ματιά στις ταμπέλες των καταστημάτων αρκεί για να αποδείξει την προέλευση της συντριπτικής πλειοψηφίας των τουριστών που επιλέγουν την χερσόνησο του Άθω για διακοπές.

Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών που έρχονται εδώ στην Ουρανούπολη είναι Ρώσοι, Ουκρανοί, Σέρβοι και Ρουμάνοι, γι αυτό άλλωστε και οι καταστηματάρχες έχουν τις επιγραφές τους στα ρώσικα και στα ουκρανικά.

Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή είναι η προτίμηση που δείχνουν στο ΙΧ έναντι του αεροπλάνου…

«Πολλοί πελάτες επιλέγουν το αυτοκίνητο, προπαντός από τις χώρες τις βαλκανικές, αφενός γιατί σε μερικές περιπτώσεις που είναι 2 - 5 άτομα στο αυτοκίνητο κοστολογικά τους βγαίνει φθηνότερο, απ ΄την άλλη το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ότι τους παρέχει μια αυτονομία στην κίνηση.» σημείωσε ο Γιάννης Μισορόπας, διευθυντής ξενοδο��είου.

Το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής συνδυάζει τον θρησκευτικό τουρισμό με την κλασσική αναψυχή και αποτελεί έναν από τους κυριότερους προορισμούς των γειτονικών λαών και γενικά των ορθοδόξων που επιλέγουν για τις διακοπές τους την χώρα μας.