​Πολλές είναι οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία των νησιών. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου υπάρχουν κενά σε βασικές ειδικότητες ενώ πολλές φορές οι ίδιοι οι γιατροί εκτελούν χρέη τραυματιοφορέων και οδηγών ασθενοφόρων.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του κέντρου υγείας της Μήλου περιγράφει ότι υπάρχουν: νοσοκομεία χωρίς γιατρούς βασικών ειδικοτήτων, ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, νοσηλευτικό προσωπικό που δεν καλύπτει τις βασικές ανάγκες αλλά και γιατροί που εκτελούν χρέη τραυματιοφορέων και οδηγών ασθενοφόρων, ενώ τονίζει ότι αυτή η κατάσταση επικρατεί σε πολλά τουριστικά νησιά της χώρας μας.

«Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί ώστε να καλύψει τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού πόσο μάλλον τον αριθμό των τουριστών που καταφθάνει τους καλοκαιρινούς μήνες», αναφέρει ο Βασίλης Ραπτάκης, διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Νάξου.

Σε πολλές περιπτώσεις βέβαια δεν καλύπτονται οι θέσεις λόγω απροθυμίας των γιατρών να εργαστούν σε περιφερειακά νοσοκομεία παρότι αυτές προκηρύσσονται, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα νοσοκομεία διαθέτουν υπερσύγχρονα μηχανήματα που όμως σκουριάζουν.

Ελλείψεις όμως παρουσιάζονται και σε ιατρικά υλικά και αναλώσιμα που πολλές φορές καλύπτονται από ιδ��ύματα στήριξης που προσφέρουν οικονομική βοήθεια.