​Στο πένθος έχουν βυθιστεί από το βράδυ της Κυριακής οι Καμποτάδες Λαμίας, μετά τον τραγικό θάνατο που βρήκε ένα εννιάχρονο αγοράκι όταν έσπασε ένα κλαδί από έναν πλάτανο που βρισκόταν στην πλατεία του χωριού και τον τραυματισμό του αδελφού του.

lamia1.jpg

Ο σπαραγμός της μητέρας του παιδιού έσπασε καρδιές, ενώ όλοι οι κάτοικοι μιλούν για δύο υπέροχα παιδάκια, αγαπητά σε όλους.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λαμίας διέταξε τη σύλληψη του υπεύθυνου Πρασίνου του δήμου Λαμίας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, αφού η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι αρμόδια για την συντήρηση και φροντίδα των δέντρων και φυτών στον δήμο.

lamia2.jpg

Σύμφωνα μάλιστα με το σκεπτικό του εισαγγελέα, η υπηρεσία Πρασίνου δεν κατάφερε να προβλέψει την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα δέντρα, ώστε να προχωρήσει στο κλάδεμά τους.

Ο δήμος πάλι υποστηρίζει ότι μέσα σε κατοικημένες περιοχές βρίσκονται χιλιάδες πλατάνια και ο δήμος παρεμβαίνει, όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι ενέχονται κίνδυνοι για τους πολίτες.

lamia3.jpg

«Για το 2012 και το 2013 έγινε έλεγχος στα πλατάνια των Κομποτάδων και απομακρύνθηκαν τα τμήματα που βρέθηκαν επικίνδυνα. Για το συγκεκριμένο τμήμα, που προκάλεσε την τραγωδία ούτε είχαμε κάποια ένδειξη, ούτε κάποια ενημέρωση, αλλά ούτε και ήταν ορατή η κατάστασή του για να παρέμβει η υπηρεσία του δήμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

lamia4.jpg