Ένας ξυλοδαρμός Ολλανδού ξεναγού έφερε τα πάνω κάτω στην Κω.

«Καταγγέλθηκε ότι υπήρξε ξυλοδαρμός άγριος μάλιστα, ενός ξεναγού, rep για την ακρίβεια, Ολλανδού έξω από το σπίτι που έμενε στην πόλη της Κω από κάποιους προφανώς για αντικρουόμενα συμφέροντα που είχαν να κάνουν με το που κατευθυνόταν ο κόσμος.

Εκτός από τον ξυλοδαρμ�� καταγγέλθηκε ότι εστάλησαν και απειλητικά μηνύματα στους υπόλοιπους Ολλανδούς ξεναδούς και τους απειλούσαν ότι θα πάθουν κι αυτοί τα ίδια σε περίπτωση που συνεχίσουν να στέλνουν κόσμο σε διάφορα καταστήματα με αντάλλαγμα τη μίζα που παίρνουν.» ανέφερε στο Star ο δημοσιογράφος του Aegeannes Γιαννης Κιαρής.

Ο ολλανδός οδηγός πήγαινε τους τουρίστες σε συγκεκριμένα νυχτερινά μαγαζιά με το αντίστοιχο αντίτιμο βέβαια.. .Αυτό όπως είναι φυσικό δεν άρεσε σε κάποιους.

«Υπάρχουν καταγγελίες για άγρα πελατών συχνά - πυκνά στα νησιά από διάφορους ξεναγούς οι οποίοι κατευθύνουν τον κόσμο σε διάφορα καταστήματα με κάποιο όφελος. Ζητούν το 20% προκειμένου να στείλουν κόσμο σε διάφορα καταστήματα και να έχουν τους δικούς τους πελάτες.» πρόσθεσε ο κύριος Κιαρής.

Η ολλανδική αγορά είναι από τις βασικές τροφοδότριες τουρισμού στην Κω. Μόνο τον Ιούνιο οι αφίξεις από την Ολλανδία ξεπέρασαν τις 15.000 ενώ τώρα στο νησί υπολογίζεται ότι βρίσκονται πάνω από 20.000 Ολλανδοί.

«Υπήρξε άμεση αντίδραση από τα πρακτορεία το τελευταίο διάστημα εστάλη μια οδηγία που λέει -προειδοποίηση για την ακρίβεια - ότι τα ολλανδικά πρακτορεία τα οποία στέλνουν κόσμο στην Κω θα σταματήσουν και θα τον κατευθύνουν σε άλλους προορισμούς ανταγωνιστικούς.» είπε καταλήγοντας ο κύριος Κιαρης.

Οι κρατήσεις για φέτος έχουν γίνει αλλά οι επιχειρηματίες φοβούνται τι θα συμβεί το επόμενο καλοκαίρι καθώς αν οι ολλανδοί επιλέξουν για τις διακοπές τους άλλο νησί το πλήγμα για τον τουρισμό της Κω θα είναι μεγάλο.