Εξιχνιάστηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας 49χρονου, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος στις 14/7/2014 σε περιοχή της Μυκόνου.

Υπ��νθυμίζεται ότι η σωρός του 49χρονου είχε βρεθεί σε κατάσταση σήψης, μέσα σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, στο οποίο διέμενε.

Ακολούθησε επιστημονική διερεύνηση και αυτοψία του χώρου από εξειδικευμένο κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών και Αξιωματικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου και του Επιτελείου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων, κατά την οποία προέκυψε ότι, ο 49χρονος έφερε τραύματα στο κεφάλι από σκεπάρνι, το οποίο βρέθηκε δίπλα του. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι η κατοικία ήταν κλειδωμένη και δεν έφερε ίχνη διάρρηξης.

Αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας ήταν να ταυτοποιηθεί η εμπλοκή 19χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας στην υπόθεση, ο οποίος, στο πλαίσιο ευρύτερων αναζητήσεων, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι, στην περιοχή της Παιανίας Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής & Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ο 19χρονος προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου και εξεταζόμενος ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, ο δράστης είχε μεταβεί στη Μύκονο στις 4/7/2014 και φιλοξενούνταν από τον 49χρονο. Το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, ύστερα από διένεξη που είχαν μεταξύ τους, ο 19χρονος τραυμάτισε θανάσιμα τον 49χρονο, χτυπώντας τον με σκεπάρνι. Αμέσως μετά το έγκλημα επιβιβάστηκε σε πλοίο με προορισμό τον Πειραιά.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα του θύματος, καθώς επίσης στο χώρο του εγκλήματος εντοπίστηκε γενετικός τύπος που ταυτοποιήθηκε συγκριτικά με βιολογικό υλικό που λήφθηκε από τον κατηγορούμενο.

Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, ενώ μετά την έκδοση σχετικού εντάλματος ο 19χρονος υπήκοος Αλβανίας συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Ανακριτή Σύρου.