Τα πρώτα πλάνα από το μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος το οποίο κατέπεσε και συνετρίβη σήμερα το πρωί, προσπαθώντας να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Σπάρτης έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα της Λακωνίας report24.gr.

Tο αεροσκάφος έχασε ύψος και έπεσε 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου, στο Πυρί Λακωνίας, ενώ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είχε ανοίξει το αλεξίπτωτο το οποίο χρησιμοποιείται από τα μικρά αεροσκάφη σαν υποβοηθητικό της τροχοπέδησης κατά την προσγείωση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μάλιστα, αμέσως μόλις άνοιξε το αλεξίπτωτο το αεροσκάφος καρφώθηκε με τη μύτη στο έδαφος. Κατά τις ίδιες μαρτυρίες οι δύο επιβαίνοντες, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα ήταν εκπαιδευτές, ανασύρθηκαν αναίσθητοι μετά τη συντριβή και όταν διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Σπάρτης διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέρεται να έχει αφαιρεθεί τα τελευταία χρόνια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η άδεια λειτουργίας του αεροδρομίου Σπάρτης, αλλά χρησιμοποείται ακόμα για την προσγείωση μικρών ιδιωτικών αεροσκαφών.