Στη δημοσιότητα δόθηκε από τη αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 35χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 16 Ιουλίου, για τα κακουργήματα της ληστείας κατά συρροή και του βιασμού.

Πρόκειται για τον Σωτήρη Ευστρατίου, που γεννήθηκε στις 20-09-1979, στην Καβάλα. Συνελήφθη επειδή από τις 7 έως τις 19 Ιουλίου πραγματοποιούσε επιθέσεις σε ''ροζ'' πιάτσες της πόλης.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, την 16-07-2014 στη Δυτική Θεσσαλονίκη, εξανάγκασε νεαρό Έλληνα να μπει στο αυτοκίνητό του, με την άσκηση σωματικής βίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε ερημική περιοχή, όπου τον χτύπησε και του βούτηξε 330 ευρώ.

Επίσης, πρωινές ώρες της 07-07-2014, ο 35χρονος επιβίβασε στο αυτοκίνητό του αλλοδαπή γυναίκα, και αφού την οδήγησε σε υπαίθριο πάρκινγκ, στην περιοχή του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, τη βίασε.

Σε βάρος του 35χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, για τα κακουργήματα της ληστείας κατά συρροή και του βιασμού.

αρχείο λήψης (3).jpg
Στη συνέχεια, αφαίρεσε από την παθούσα το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ και τράπηκε σε φυγή, εγκαταλείποντας τη γυναίκα στον τόπο του συμβάντος.

Μετά τη σύλληψή του, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε τακτική ανάκριση και του επιβλήθηκε προσωρινή κράτηση με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας στο τηλέφωνο 2310-502741 ή με τα κατά τόπους Τμήματα Ασφαλείας.
αρχείο λήψης (2).jpg