​Οι συγγενείς του ασθενούς, που τελικά υποβλήθηκε σε επέμβαση μπάι πας και πέθανε λίγες ημέρες μετά την σύλληψη του γιατρού που κατηγορείται ότι καθυστερούσε περιμένοντας το φακελάκι που ζητούσε, αντικρούουν τους ισχυρισμούς που προβάλλει ο γιατρός στο απολογητικό του υπόμνημα στην ΕΔΕ που έκανε ο Ευαγγελισμός.

«Τον άφηναν νηστικό από βραδύς για να χειρουργηθεί το πρωί και περνούσε το πρωί και του έλεγε τα φέρανε τα λεφτά; Το ανέβαλε το χειρουργείο και έβρισκε διάφορες δικαιολογίες» δήλωσε στην κάμερα του STAR ο ανιψιός του άτυχου ηλικιωμένου.

Η αδελφή του ασθενή, με δική της πρωτοβουλία, πήγε στο γραφείο του γιατρού συνοδευόμενη από μια άλλη γυναίκα που δήλωσε και αυτή συγγενής. Έβγαλε από την τσάντα της ένα πακετάκι από χαρτονομίσματα των 50 ευρώ τυλιγμένα με λάστιχο και τα άφησε πάνω στο γραφείο του.

«Δέκα η ώρα όντως όπως τους είπε ο γιατρός πήγανε στο γραφείο του. Τους έβγαλε κάτι σχεδιαγράμματα και τους έδειχνε την καρδιά και τους έλεγε: Να είχαμε και αυτό το πρόβλημα είναι δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει να κάνουμε τούτο πρέπει εκείνο. Γιατρέ εντάξει... Πάρε τα λεφτά. Τα παίρνει και αυτό ήταν όλο. Λέει την Δευτέρα το πρωί θα τον χειρουργήσουμε. Και μετά μπήκαν οι αστυνομικοί.»

Ο γιατρός φέρεται να υποστηρίζει ότι έβαλε τα χρήματα στην τσέπη από... διακριτικότητα... όπως λέει.

Οι συγγενείς ωστόσο είναι κατηγορηματικοί ότι ο γιατρός έκανε σκληρό παζάρι, και ότι η αστυνομία είχε πάρει κατάθεση από τον ίδιο τον ασθενή, δυο ημέρες πριν από τη σύλληψη του γιατρού...

Ήδη ερευνάται αν οι καθυστερήσεις που καταγγέλλονται έπαιξαν ρόλο στον θάνατο του 67χρονου συνταξιούχου άνω τα στοιχεία που θα προκύψουν από την ιατροδικαστική έρευνα θα διαβιβαστούν στον ανακριτή ώστε να συνεκτιμηθούν στην εξέλιξη της πρόσθετης δικαστικής έρευνας, που διεξάγεται για τον θάνατο του ασθεν��.