​Ασύλληπτη είναι η αισχροκέρδεια κάποιων εμπόρων σε λαϊκές αγορές και μανάβικα όλης της χώρας. Ροδακινοπαραγωγοί καταγγέλλουν ότι πωλούν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές, αλλά φτάνουν στους καταναλωτές φουσκωμένες έως και 10 φορές!

«Όταν εμείς παίρνουμε 15 και 20 λεπτά κι εσείς το βρίσκετε 1,5 και 2 ευρώ, είναι πολύ. Είναι 10 φορές πάνω. Αντιλαμβάνομαι τη διαδικασία μεταφοράς και του κέρδους του λιανοπωλητή, αλλά αυτό δεν μπορεί να ξεπερνάει το 1 προς 4», είπε ένας ροδακινοπαραγωγός.

Οι ροδακινοπαραγωγοί πωλούν, όπως λένε, κάτω του κόστους από 15 εως 25 λεπτά το κιλό. Τότε, γιατί στους πάγκους φτάνουν μέχρι και 2,50 ευρώ; Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που πολλοί καταναλωτές δυσκολεύονται να γεμίσουν το καθημερινό τραπέζι.

Το Star έκανε έρευνα σε λαϊκές αγορές και όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, οι τιμές στα ροδάκινα ξεκινούν από 1 ευρώ και φτάνουν τα 2,5 ευρώ το κιλό.

Οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, υποστηρίζουν ότι τα έξοδα και τα μεταφορικά, αυξάνουν την τιμή του προϊόντος. Ακόμη και στην αγορά της βορείου Ελλάδος, όπου βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των καλλιεργειών με ροδάκινα οι τελικές τιμές 10πλασιάζονται, σύμφωνα με τους παραγωγούς.

Την ίδια ώρα, τα ψυγεία των ροδακινοπαραγωγών είναι γεμάτα με αδιάθετα προϊό��τα. Φέτος υπήρξε υπερπαραγωγή, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε Ιταλία και Ισπανία, από όπου κάνει η χώρα μας εισαγωγές. Ο ανταγωνισμός έριξε τις τιμές στα χαμηλότερα επίπεδα για τους παραγωγούς, ωστόσο το καλάθι της νοικοκυράς παραμένει ακριβό.