Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες είναι ο Βασίλης Παπαεωργόπουλος, αφού σε λογαριασμό του βρέθηκαν 259.791 ευρώ που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.

Έτσι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέδωσε μια ανακοίνωση για την υπόθεση υπεξαίρεσης στον δήμο μέσα από τη φυλακή.
Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Σχετικά με τα όσα αναφέρονται σήμερα από τα ΜΜΕ περί «μαύρου χρήματος», θα ήθελα να πληροφορηθούν οι πάντες ότι, μετά από δικαστική εντολή.
Διενεργήθηκε προ έτους από δύο καθηγητές πανεπιστημίου-δικαστικούς πραγματογνώμονες έλεγχος των οικονομικώ�� μου και των οικονομικών της πολιτικής μου οργάνωσης «Αναγέννηση» που κέρδισε τις Δημοτικές εκλογές των ετών 1998, 2002 και 2006, έλεγχο που αποδέχτηκα με χαρά γιατί τα πάντα ήταν διαφανή και παρά το γεγονός ότι υπάρχει πολιτικό κόμμα που επισήμως αρνείται έλεγχο των οικονομικών του.
Την 29.11.2013 – πριν δηλαδή 8 μήνες – κατετέθη η δικαστική πραγματογνωμοσύνη, η οποία βρίσκει απολύτως κρυστάλλινους τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς και συγκεκριμένα στην σελ. 48 αναφέρει στο συμπέρασμά της:
«Η συνολική διαφορά στις χρήσεις 1999-2008 μεταξύ οικογενειακού εισοδήματος και καταθέσεων ήταν θετική και ύψους 379.164,74 €»!
Άψογοι δηλ. οι τραπεζικοί μου λογαριασμοί! Όσον αφορά τον τραπεζικό λογαριασμό της πολιτικής μου οργάνωσης «Αναγέννηση» ��έσω του οποίου τα 12 χρόνια της ύπαρξής της διακινήθηκαν όλα και όλα 259.721,33 € και δεν έχει ουδεμία σχέση ή επαφή με τους προσωπικούς μου τραπεζικούς λογαριασμούς, οι δύο Καθηγητές Πανεπιστημίου – Δικαστικοί Πραγματογνώμονες αναφέρουν στη σελ. 21 στο συμπέρασμά τους: «αποδεχόμαστε την νομιμότητα της λειτουργίας αυτών των δύο λογ/σμών της Τράπεζας Κύπρου», δηλ. της «Αναγέννησης»!
Η αλήθεια ευτυχώς είναι γραπτή, έχει και την υπογραφή δύο Καθηγητών Πανεπιστημίου – Δικαστικών Πραγματογνωμόνων και πιστεύω ότι δεν κρύβεται!»