​Ένα μήνα πριν την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στην περιοχή του Αμαρουσίου ζητώντας υλικό από τρεις κάμερες των καταστημάτων της περιοχής.

Μια υπάλληλος, καταστήματος γρήγορου φαγητού, περιγράφει αποκλειστικά στην κάμερα του Star και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκούμα, την έρευνα που έκαναν οι άντρες της αντιτρομοκρατικής χρησιμοποιώντας τους τέσσερις αριθμούς κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν στην κατοχή του τρομοκράτη.

Με τους συγκεκριμένους αριθμούς προσπαθούν να εντοπίσουν συνεργούς αλλά και τοποθεσίες που κρυβόταν. Ζήτησαν μάλιστα από την υπάλληλο καταστήματος έτοιμου φαγητού στο Μαρούσι να δώσει κάθε πληροφορία που θα τους ήταν χρήσιμη για τις τελευταίες κινήσεις του.

Το πιο σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι σύμφωνα με την υπάλληλο, στο κατάστημα είχαν έλθει πριν από έναν μήνα οι αστυνομικοί για να τσεκάρουν τις κάμερες. Συγκεκριμένα, είχαν ρωτήσει αν λειτουργούν κανονικά και για να μάθουν ποια είναι η ακτίνα τους, δηλαδή, μέχρι ποια απόσταση μπορούν να καταγράψουν.

Στον υπολογιστή του καταστήματος υπήρχε και η διεύθυνση της γιάφκας των «Πυρήνων της Φωτιάς», στην οδό Ελ Αλαμέιν, στο Χαλάνδρι, όπου οι παραγγελίες παραδίδονταν χωρίς όνομα και στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Κατά την διάρκεια της τελευταίας έρευνας η αντιτρομοκρατική ζήτησε να μάθει ακόμη και τις παραγγελίες που έδινε ο Μαζιώτης σε μια προσπάθεια να δει αν δέχονταν και επισκέψεις.

Ο ίδιος δεν έδινε ποτέ όνομα στις παραγγελίες και ακολουθούσε μια συγκεκριμένη τακτική για να παίρνει το φαγητό. Ο ντελιβεράς έκανε αναπάντητη στο κινητό του τρομοκράτη και κατέβαινε η σύζυγος του, Πόλα Ρούπα, για να παραλάβει το φαγητό. Όταν η υπάλληλος ρώτησε την αστυνομία γιατί ο Μαζιώτης χρησιμοποιούσε τη συγκεκριμένη τακτική, της απάντησαν ότι αυτό συνέβαινε γιατί φοβόταν ότι μπορεί κάποιος αστυνομικός να έχει αναλάβει τον ρόλο του ντελιβερά.

Οι έρευνες των αστυνομικών με τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων συνεχίζονται και σε άλλες περιοχές πολύ κοντά στο Μαρούσι, όπως και στον ηλεκτρικό σταθμό της Νέας Ιωνίας όπου σύμφωνα με μαρτυρίες εθεάθη δυο ημέρες πριν την σύλληψη του.