Τετ α τετ με τον τακτικό ανακριτή θα βρεθεί σήμερα ο Νίκος Μαζιώτης, που νοσηλεύεται σε θάλαμο – φρούριο του νοσοκομείου κρατουμένων στον Κορυδαλλό. Στο μεταξύ, η Αντιτρομοκρατική εντείνει τις έρευνες για τον εντοπισμό της συντρόφου, των συνεργών και του κρησφύγετου του τρομοκράτη.

Ο 27ος τακτικός ανακριτής θα επισκεφθεί τον Μαζιώτη στις 13:30, ελπίζοντας να του αποσπάσει εξηγήσεις για τις νέες βαρύτατες κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωπος. Ωστόσο, οι Αρχές εκτιμούν πως ο τρομοκράτης δεν θα πει το παραμικρό, όπως έκανε και το πρωί του Σαββάτου, όταν ο δικαστικός λειτουργός τον επισκέφθηκε στον «Ευαγγελισμό»: τότε, το μόνο που δήλωσε ήταν ότι επαγγέλλεται «επαναστάτης».

Στο πλαίσιο της άρνησής του να πει το παραμικρό, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντάσσουν και την επιμονή του να φύγει από το νοσοκομείο, παρά την αντίθετη άποψη των γιατρών και αναλαμβάνοντας εγγράφως την ευθύνη για την μεταφορά του, λίγες ώρες μετά το σοβαρό χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη.

Όσο ο Μαζιώτης νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, οι Αρχές «χτενίζουν» κυρίως τα βορειοανατολικά προάστια της Αττικής προκειμένου να εντοπίσουν το κρησφύγετό του, καθώς στο σπίτι στο Μαρ��ύσι βρέθηκαν φορτιστές και τροφοδοτικά που παραπέμπουν σε παρουσία laptop, το οποίο εκτιμάται ότι το πήρε η Πόλα Ρούπα κατά τη διαφυγή της.

Η Αντιτρομοκρατική προσπαθεί να εντοπίσει, τόσο την Πόλα Ρούπα, όσο και τους συνεργούς και την γιάφκα, προκειμένου να καταφέρει καίριο πλήγμα στον πυρήνα του Μαζιώτη. Εκτιμήσεις υπολογίζουν τα μέλη του πυρήνα σε 6 με 7 και για τον εντοπισμό τους «χτενίζονται» περιοχές της Αττικής και της Περιφέρειας.

Τέλος, σε Πατήσια και Άγιο Νικόλαο αναζητείται ο χώρος όπου έχει κρυφτεί το ασημί αμάξι, μάρκας Hyundai, το οποίο χρησιμοποιούσε ο Μαζιώτης.