​Το φως της δημοσιότητας είδε μια φωτογραφία από το εσωτερικό του σπιτιού του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα στην Πεύκη!

Εκεί κρυβόντουσαν για ενάμιση χρόνο μαζί με το τεσσάρων ετών παιδί τους.

spiti_maziotis.jpg
Όπως μπορείτε να δείτε στο πάτωμα υπάρχουν παιδικές ζωγραφιές και παιχνίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι η Αντιτρομοκρατική αναζητά νέο κρησφύγετο του ζευγαριού σε αραιοκατοικημένη περιοχή στα βορειοανατολικά του Νομού Αττικής, καθώς εκεί θεωρείται πιθανό ότι βρίσκεται η «γιάφκα» με τα όπλα και τα εκρηκτικά τού μέχρι πρότινος καταζητούμενου τρομοκράτη.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία φέρεται να έχει εστιάσει την προσοχή της στη συγκεκριμένη περιοχή, έπειτα από πληροφορίες ότι εκεί εντοπίστηκε να κινείται τις ημέρες πριν από τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη το ασημί Hyundai Accent, το οποίο είχε αγοράσει ο Μαζιώτης τον Ιούλιο του 2013, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα με το όνομα «Μιχάλης Μιχελάκης».

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν τα προηγούμενα 24ωρα έρευνα στο αρχείο φωτογραφιών και video των καμερών ασφαλείας που λειτουργούν στ�� διόδια της Εθνικής και Αττικής Οδού και εντόπισαν φωτογραφίες του ασημί Hyundai με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959!

Με τα παραπάνω ευρήματα οι αστυνομικοί αποτύπωσαν πιθανές διαδρομές των Μαζιώτη - Ρούπα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι διατηρούν κρησφύγετο σε Μαραθώνα, Γραμματικό ή σε κάποια από τις γύρω περιοχές. Και το 2010 εξάλλου, στη διάρκεια των ερευνών για την εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα», το σπίτι-κρησφύγετο των Μαζιώτη και Ρούπα είχε εντοπιστεί σε αραιοκατοικημένη περιοχή στη Νότια Αττική και συγκεκριμένα στα Καλύβια.

Αποκαλύπτεται εξάλλου ότι λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το τετ α τετ Μαζιώτη - ΕΛ.ΑΣ. στο Μοναστηράκι, οι κινήσεις του επικηρυγμένου με ένα εκατομμύριο ευρώ τρομοκράτη είχαν καταγραφεί και από τις κάμερες που λειτουργούν στους σταθμούς των ΗΣΑΠ.

Συγκεκριμένα, πηγή αποκάλυψε ότι ο Μαζιώτης, δύο ημέρες πριν από τη σύλληψή του, είχε εντοπιστεί σε κάμερες που λειτουργούν στους σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου Κάτω Πατήσια και Αγ. Νικόλαος. Γι’ αυτό εξάλλου από το βράδυ της Παρασκευής η Αντιτρομοκρατική διεξήγαγε εντατικές έρευνες στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Δευτέρας (δύο ημέρες πριν από τη σύλληψη Μαζιώτη), ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. είχαν επισκεφθεί εκτάκτως τα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ. Είχε γίνει προσπάθεια η επίσκεψή τους να κρατηθεί μυστική.

Επιπλέον, τη Δευτέρα αποφασίστηκε να τοποθετηθούν «παρατηρητές» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και ιδίως στην Ομόνοια, όπου και τελικά εντοπίστηκε ο Μαζιώτης.