​«Νομοταγής πολίτης» φαίνεται ότι ήταν ο Νίκος Μαζιώτης αλλά ως Μιχάλης Μιχελάκης! Ο καταζητούμενος τρομοκράτης έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να αποφύγει τα λάθη που θα αποκάλυπταν την πραγματική ταυτότητά του. Μεταξύ άλλων, φρόντιζε να πληρώνει ακόμη και τα τέλη κυκλοφορίας, για το ΙΧ που είχε αγοράσει.

Όπως αποκαλύφθηκε μετά από την αιματηρή συμπλοκή στο Μοναστηράκι και τη σύλληψη του, ο 42χρονος κυκλοφορούσε με ψεύτικη ταυτότητα, με το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης. Μάλιστα, είχε υποκλέψει τα πλήρη στοιχεία του ατόμου το οποίο υποδυόταν, την ώρα που ο πραγματικός κάτοχος της ταυτότητας ζούσε μόνιμα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το «Έθνος», με το ΑΦΜ του πραγματικού Μιχάλη Μιχελάκη, ο Μαζιώτης είχε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2014. Για να το καταφέρει αυτό, φαίνεται ότι είχε στη διάθεσή του τα πλήρη στοιχεία του ατόμου που υποδυόταν. Δηλαδή, πέρα από το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, την ημερομηνία γέννησης και τον αριθμό ταυτότητας, είχε ακόμη και στοιχεία εφορίας.

Όσο για το πώς κατάφερε να τα έχει όλα αυτά, η ΔΑΕΕΒ εκτιμά ότι παλιότερα φίλος ή ομοϊδεάτης του Μαζιώτη είχε πραγματοποιήσει εμπορική συναλλαγή με τον πραγματικό Μιχάλη Μιχελάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το άτομο αυτό είχε φροντίσει να μάθει από τον 37χρονο όλα τα προσωπικά και φορολογικά του στοιχεία, ενώ το σημείο- κλειδί ήταν η απόφαση του Μιχελάκη να μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Κάτι που επέτρεψε στο Μαζιώτη να χρησιμοποιεί στην Ελλάδα το ίδιο όνομα.

Στο μεταξύ αίσθηση έχει προκαλέσει στην αστυνομία και η ίδια η ταυτότητα με την οποία κυκλοφορούσε ο Μαζιώτης, καθώς η ποιότητα του πλαστού δελτίου είναι κακή. Συγκεκριμένα, το όνομα δεν αναφέρεται ως «Μιχαήλ» αλλά ως «Μιχάλης», δεν υπάρχει σφραγίδα του διοικητή που φέρεται να την εξέδωσε, ενώ και η εκδούσα αρχή φαίνεται γενικά το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων και όχι το Τμήμα Ασφαλείας που είναι επιφορτισμένο με την έκδοση των ταυτοτήτων.

Έτσι, οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι είτε υπάρχει πλημμελής έλεγχος από τους υπαλλήλους που αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν τις συναλλαγές, μη δίνοντας σ��μασία στις λεπτομέρειες, είτε ότι οι τρομοκράτες έχουν δικό τους άνθρωπο που «περνάει» ως γνήσια μία εμφανώς πλαστή ταυτότητα.

Ψάχνει τη γιάφκα η ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο των ερευνών και σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΝΕΡΙΤ, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο το πρωί του Σαββάτου σε διαμέρισμα 30χρονου στο Νέο Κόσμο, όπου βρήκαν τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Στη Φθιώτιδα οι έρευνες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, εστιάζονται σε διαμέρισμα στην περιοχή των Καμένων Βούρλων, το οποίο χθες το απόγευμα "επισκέφθηκε" η Αντιτρομοκρατική, όπου σύμφωνα με πληροφορίες βρήκε ως ενοίκους δυο γυναίκες.

Οι πληροφορίες ανα��έρουν ότι οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής κάνουν φύλλο και φτερό το συγκεκριμένο σπίτι.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αναζήτηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό της γιάφκας του τρομοκράτη. Η πρώτη ημέρα ερευνών της Αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα στην οδό Υψηλάντους, στο Μαρούσι, όπου έμεναν τα δύο τελευταία χρόνια ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα, με το τετράχρονο παιδί τους, δεν έδωσε κάποιο σημαντικό στοιχείο.

Όπως σας γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση στο διαμέρισμα δεν βρέθηκαν όπλα, αν και οι έρευνες συνεχίζονται στη μικρή αποθήκη. Εκείνο που αναζητεί η Αντιτρομοκρατική είναι ίχνη DNA ώστε να κάνει μια πρώτη χαρτογράφηση του διαμερίσματος και να μπορέσει να ελέγξει ποιοι μπαινόβγαιναν σε αυτό.

Ακόμη δεν έχει βρεθεί το ασημί Hyundai, που είχε αγοράσει ο Μαζιώτης με την πλαστή ταυτότητα με την οποία κυκλοφορούσε.

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Παρασκευής οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό το πατρικό της Πόλα Ρούπα στην Καλαμάτα της για να βρουν στοιχεία.