Ολοκληρώθηκε η έρευνα των αντ��ών της αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα όπου κρυβόταν εδώ και δύο χρόνια ο Νίκος Μαζιώτης με την Πόλα Ρούπα και το παιδί τους, στην οδό Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το διαμέρισμα βρέθηκε «καθαρό» από όπλα εκρηκτικά και πυρομαχικά γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι ο Νίκος Μαζιώτης έχει νοικιάσει και άλλο οίκημα κάπου στην Αττική το οποίο και είναι η γιάφκα του «επαναστατικού αγώνα».

Συνεχίζονται οι έρευνες

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό γκαράζ όπου, πιθανόν, βρίσκεται το αυτοκίνητο που είχε αγοράσει πέρυσι ο Μαζιώτης με τα στοιχεία Μιχάλης Μιχελάκης, καθώς και γιάφκας με οπλισμό.

Η Αντιτρομοκρατική πραγματοποιεί επίσης έρευνες στην Αττική, στη Φθιώτιδα, αλλά και στην Καλαμάτα, από την οποία κατάγεται η Πόλα Ρούπα.

H αστυνομία φοβόταν ότι είχε παγιδευτεί το διαμέρισμα στο Μαρούσι

Οι αστυνομικοί όμως δεν μπήκαν αμέσως μέσα στο διαμέρισμα γιατί φοβούνταν πως μπορεί να είναι παγιδευμένο.

Συγκεκριμένα όταν έφτασαν και έβαλαν το κλειδί στην κλειδαριά της κάτω πόρτας ανέβηκαν στον πέμπτο όροφο αλλά δεν άνοιξαν να μπουν στο διαμέρισμα γιατί φοβήθηκαν μην γίνει κάποια έκρηξη.

Τελικά έφεραν μια ειδική κάμερα που έχει ένα σύρμα πολύ λεπτό το οποίο περνά κάτω από την πόρτα και ερευνά το χώρο. Με τον ίδιο τρόπο ερεύνησαν και όλους τους κλειστούς χώρους μέσα στο διαμέρισμα.

Οι αστυνομικοί σκέφτηκαν πως η Πόλα Ρούπα που έφυγε το μεσημέρι της Τετάρτης με δύο σακ βουαγιάζ και το παιδί, θα μπορούσε να έχει παγιδεύσει το διαμέρισμα για να εξαφανίσει πιθανά ίχνη.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, σε διπλανή πολυκατοικία διέμενε ανώτατο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος αποστρατεύθηκε πρόσφατα και είχε αστυνομική συνοδεία.