​Παγκόσμια είδηση έχει γίνει ο κροκόδειλος που ζει τις τελευταίες μέρες, στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο.

Ο γνωστός σε όλους πλέον ως «Σήφης» έχει γίνει ένα από τα «αξιοθέατα» του νησιού, ενώ, όπως σας έχουμε ξαναγράψει στο star.gr, φιγουράρει στα πρώτα θέματα των δελτίων των διεθνών μέσων. Η φήμη του μάλιστα έφτασε μέχρι και την μακρινή Ιαπωνία και πιο συγκεκριμένα η δημόσια τηλεόραση της χώρας που έχει την έδρα της στο Τόκιο, «έβγαλε στον αέρα» τον διευθυντή Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλη Μαμαγκάκη για το συγκεκριμένο θέμα.

«Μιλούσαμε για μισή ώρα περίπου και με εξέπληξε το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι στο Τόκιο γνώριζαν σχεδόν τα πάντα για τον κροκόδειλο. Οι ερωτήσε��ς που μου έκαναν ήταν συγκεκριμένες και έδειχναν ότι ήταν γνώστες του θέματος», ανέφερε σε τοπικό μέσο, ο κύριος Μαμαγκάκης.

Το «κρυφτούλι» συνεχίζεται…

Την ίδια στιγμή, ο κροκόδειλος συνεχίζει να βολτάρει και να λιάζεται ανενόχλητος στη λίμνη χωρίς να έχει τσιμπήσει κανένα από τα δολώματα.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι χρειάζεται υπομονή για να πιάσουν έναν κροκόδειλο, ενώ τελευταία φαίνεται ότι «φλερτάρει» με μια από τις παγίδες.

«Είναι γεγονός ότι ο κροκόδειλος τριγυρίζει κοντά στη μία παγίδα και γι’ αυτό του έχουμε βάλει επιπλέον δολώματα ενώ αλλάξαμε τα ήδη υπάρχοντα. Οι ειδικοί μας λένε ότι χρειάζεται υπομονή. Εμείς έχουμε στήσει κάμερες και βιντεοσκοπούμε όλη την περιοχή συνεχώ��», κατέληξε ο κύριος Μαμαγκάκης.