​Δίωξη για υπεξαίρεση πολύτιμων αντικειμένων άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών, στον γνωστό τηλεπωλητή και ιδιοκτήτη επιχείρηση ενεχυροδανειστηρίου και αγοράς χρυσού, Δημήτρη Ριχάρδου, που συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, σε ελέγχους που έκαναν οι αστυνομικοί σε δύο από τα καταστήματα του, αν και στο βιβλίο που διατηρεί η επιχείρηση υπήρχαν εγγραφές αντικειμένων, που η αξία τους ξεπερνούσε τα 70.000 ευρώ, και προέρχονταν από ενέχυρο, τα ίδια τα αντικείμενα, τα οποία θα έπρεπε βάσει ιδιωτικών συμφωνητικών να φυλάσσονται για ένα μήνα δεν βρέθηκαν πουθενά.

Ο Δημήτρης Ριχάρδος αρνήθηκε να υποδείξει τους χώρους όπου φυλάσσονται τα συγκεκριμένα κοσμήματα και αντικείμενα μεγάλης αξίας, όπως ορίζει ο νόμος, ώστε να γίνει ο έλεγχός τους, γεννώντας υποψίες ότι τα ιδιοποιήθηκε παράνομα, μαζί με άγνωστους συνεργούς του.

Έτσι, συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ξέπλυμα και παράβαση της διάταξης περί υποχρεώσεων αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών.