​Νέα κατάθεση θα κληθεί να δώσει ο Νίκος Μαζιώτης στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εντός του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος στον 8ο όροφο του Ευαγγελισμού.

Την ίδια ώρα οι επιχειρησιακοί θάλαμοι της ΕΛ.ΑΣ έχουν πάρει φωτιά με δεκάδες επιχειρήσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό της Πόλας Ρούπα και των λοιπών συνεργών του Νίκου Μαζιώτη.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται τα κλειδιά που εντοπίστηκαν μέσα στο σακίδιο του Μαζιώτη, ώστε να οδηγήσουν στις γιάφκες και τον οπλισμό του επικηρυγμένου τρομοκράτη του Επαναστατικού Αγώνα.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής επικεντρώνονται στο Μαρούσι, όπου εθεάθη ο Νίκος Μαζιώτης από κάμερες στο σταθμό του τρένου.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν αξιωματικοί, ουδείς μπορεί με βεβαιότητα να πει ότι έχει μόνο μία γιάφκα.

Υπάρχει «βαθύ λαρύγγι» που θα πάρει το 1 εκατομμύριο για τον Μαζιώτη;

Η επικήρυξη του Νίκου Μαζιώτη με 1 εκατ. ευρώ φαίνεται πως απέδωσε τελικά για τους αστυνομικούς. Κι αυτό γιατί, όπως όλα δείχνουν, υπάρχει το «βαθύ λαρύγγι» που έδωσε πληροφορίες για τον τρομοκράτη και θα πάρει ένα μέρος του ποσού.

Οι αστυνομικοί, όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso, αρνούνται την ύπαρξη αυτού του ατόμου. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο άγνωστος είχε ειδοποιήσει ήδη από τον Ιούνιο ότι ο Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται στην Αθήνα. Είπε μάλιστα στο «σύνδεσμό» του στην Αντιτρομοκρατική ότι κινείται σε περιοχές όπως το Μαρούσι, τα Πατήσια, τη Δεξαμενή και τα Εξάρχεια.

Φαίνεται ωστόσο ότι δεν γνώριζε που είναι το κρησφύγετό του, έκανε όμως λόγο για προπαρασκευή ενέργειας. Με βάση αυτές τις πληροφορίες οι αστυνομικοί έστησαν την επιχείρηση σύλληψης.

Λέγεται μάλιστα ότι ο άγνωστος είχε να πει ακόμη και ημερομηνίες κατά τις οποίες ο πρώην καταζητούμενος θα κινηθεί σε συγκεκριμένες περιοχές, ενώ ήταν σε θέση να τους πει ότι θα κινείται είτε με τα πόδια είτε με μέσα μεταφοράς.

Μάλιστα βάσει αυτών των πληροφοριών πριν 20 μέρες ένα ζευγάρι της αντιτρομοκρατικής ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον τρομοκράτη όμως η μεταμφίεσή του έκανε τους αστυνομικούς να έχουν αμφιβολίες και έτσι δεν υπήρξε επιχείρηση.