​Το ιδιαίτερο περπάτημά του, τα ίδιου τύπου παπούτσια που φορούσε, αλλά και η περούκα όπως και τα γυαλιά ηλίου, λένε οι αστυνομικοί ότι πρόδωσαν τον Νίκο Μαζιώτη.

Αυτά ήταν που τράβηξαν την προσοχή της νεαρής αστυνομικίνας της αντιτρομοκρατικής. Η κοπέλα τα είχε ξαναδεί στις φωτογραφίες και τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, στις ληστείες τραπεζών που κατηγορούν το Νίκο Μαζιώτη ότι έχει κάνει στην περιφέρεια.

Ο αδίστακτος τρομοκράτης κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία Μιχάλης Μιχελάκης. Με αυτά τα στοιχεία, μάλιστα, είχε αγοράσει το γκρι αυτοκίνητο που το κυκλοφορούσε με τις κανονικές του πινακίδες. Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής δεν έχουν καταφέρει να το εντοπίσουν και πιστεύουν ότι είναι σταθμευμένο σε κάποιο κλειστό γκαράζ.

Όπως σας αποκάλυψε το Star, στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο Μαζιώτης δεν ήταν μόνος στο Μοναστηράκι, σε κοντινή απόσταση υπήρχαν συνεργοί του.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, αλλά και την επίσης επικηρυγμένη με ένα εκατομμύριο ευρώ σύντροφό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολύ λεπτή διαδικασία διαπραγμάτευσης, με στόχο η Πόλα Ρούπα, να κάνει την εμφάνιση της, στις δικαστικές αρχές.

Στο τσαντάκι που είχε μαζί του, οι αστυνομικοί βρήκαν αποδείξεις από αγορές από διάφορες περιοχές της Αττικής, οι οποίες βρίσκονται στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής καθώς ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν είναι να βρίσκεται σε κάποια από αυτές, το σπίτι που έμενε με την σύντροφ�� του Πόλα Ρούπα και το αγοράκι τους, αλλά και το πάρκιγκ που βρίσκεται το αυτοκίνητο. Βέβαια δεν αποκλείουν να τις είχε μαζί του για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.
Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών είναι: Μαρούσι, Πατήσια, Κέντρο Αθήνας, Μαραθώνας, Νέα Ιωνία, Πλατεία Αττικής, Γραμματικό, Χαλάνδρι, Άγιος Νικόλαος.

Ιδιαίτερη βαρύτητα φαίνεται να δίνουν στην περιοχή του Αμαρουσίου. Και αυτό γιατί σύμφωνα ��ε πληροφορίες τον έχουν εντοπίσει από την κάμερα ασφαλείας του σταθμού να μπαίνει σε συρμό.

Μετά τη δημοσιοποίηση της πλαστής ταυτότητας και της φωτογραφίας του Νίκου Μαζιώτη, υπήρξαν πολλά τηλεφωνήματα στην αντιτρομοκρατική από πολίτες ότι τον είδαν σε διάφορες περιοχές. Οι αστυνομικοί έκαναν τουλάχιστον δέκα έρευνες σε σπίτια στα Εξάρχεια, το Κέντρο της Αθήνας, το Παλαιό Φάληρο και τη Βούλα πιστεύοντας ότι ίσως έφταναν στη γιάφκα με τον οπλισμό του Επαναστατικού Αγώνα. Δεν φαίνεται όμως να βρήκαν κάποια αξιόλογα στοιχεία, ενώ έγινε μόνο μια προσαγωγή.