​Τις αποκλειστικές πληροφορίες του Star, ότι οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής γνώριζαν ότι ο Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται στην Αθήνα και τον παρακολουθούσαν, επιβεβαίωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Κικίλιας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο υπουργός, αν και δεν μπορούσε να αποκαλύψει λεπτομέρειες του επιχειρησιακού σχεδίου της Αντιτρομοκρατικής, με μια φράση του, φρόντισε να ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση, ότι η σύλληψη Μαζιώτη, μόνο τυχαίο γεγονός δεν ήταν.

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους μου και εκ μέρους του πρωθυπουργού στο κορίτσι αυτό της αντιτρομοκρατικής», δήλωσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια 25χρονη αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής μαζί με έναν συνάδελφό της, είχαν αναλάβει να πραγματοποιούν έρευνες στο σταθμό της Ομόνοιας, μετά από πληροφορίες ότι ο Μαζιώτης κινείται εκεί τις τελευταίες 20 μέρες.

Έτσι την Τετάρτη ήταν εκείνη που εντόπισε τον τρομοκράτη στο συρμό του τρένου και επέμενε ότι είναι ο πλέον καταζητούμενος άνδρας της χώρας.

Ο συνάδελφός της τότε άρχισε να της λέει ότι δεν είναι απόλυτα σίγουρος πώς πρόκειται για τον Μαζιώτη και εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν θα έπρεπε να τον ακολουθήσουν. Η 25χρονη όμως επέμενε, ζητώντας του επιτακτικά να επικοινωνήσει με τα κεντρικά.

"Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι πρόκειται γι' αυτόν, το παίρνω πάνω μου, είναι ο Μαζιώτης", φέρεται να είπε η 25χρονη αστυνομικός στον συνάδελφό της, κι έτσι άρχισαν να τον παρακολουθούν.

Ο καταζητούμενος τρομοκράτης βγήκε στην οδό Αθηνάς, πέρασε απέναντι και μπήκε σε κατάστημα με είδη κάμπινγκ.

Τότε ήταν που το «κορίτσι της Αντιτρομοκρατικής», όπως την χαρακτήρισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ειδοποίησε εκ νέου την υπηρεσία της και της δόθηκε εντολή να συνεχίσει να τον ακολουθεί.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εστάλη στο σημείο και ομάδα ΔΙΑΣ που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής, χωρίς να τους έχει αντιληφθεί ο Μαζιώτης.

��άποια στιγμή όμως, μέσα από έναν καθρέφτη, είδε τους αστυνομικούς και κατάλαβε ότι είχε αποκαλυφθεί η ταυτότητά του, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η αιματηρή συμπλοκή και η σύλληψη του τρομοκράτη.