Έκδηλη ήταν η ανησυχία στην Αντιτρομοκρατική μέχρι να συλληφθεί ο Νίκος Μαζιώτης.

Το εφιαλτικό σενάριο που κυκλοφορούσε στην ΕΛ.ΑΣ, ήταν το ενδεχόμενο συνεργασίας Μαζιώτη-Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς σε περίπτωση που κάτι τέτοιο ίσχυε, θα μιλούσαμε για ένωση ΔΥΟ αντιλήψεων αντάρτικου πόλης.

Κοινώς; Έναν… «συνδυασμό» οργανωμένων επιθέσεων του «Επαναστατικού Αγώνα», με τη βιαιότητα και τα χτυπήματα μεγάλου βεληνεκούς της 17 Νοέμβρη.

Η επιστολή Μαζιώτη

Παρά τα όσα είχε υποστηρίξει ο Μαζιώτης , με επιστολή του στο διαδίκτυο, πως δεν είχε καμία επαφή ή σχέση με τον καταζητούμενο Ξηρό και πως δεν θα συνεργαζόταν ποτέ με κάποιον όπως ο Ξηρός, που αποκάλυψε τους πάντες και τα πάντα όταν το 2002 είχε συλληφθεί, οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, διέθεταν σειρά πληροφοριών πως ο Ξηρός είχε ενταχθεί στην πολυμελή ομάδα του Νίκου Μαζιώτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, το «σύστημα» υπόθαλψης Ξηρού - Μαζιώτη είναι το ίδιο. Και οι δύο δεν εξαφανίστηκαν αμέσως, ο μεν Ξηρός όταν πήρε άδεια, ο δε Μαζιώτης έγινε καπνός καθώς αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους λόγω παρέλευσης 18μηνου κράτησης. Φαίνεται ότι περίμεναν να οργανωθεί το «σύστημα» υποδοχής και «προστασίας» τους.

Τα «συγκοινωνούντα δοχεία» και οι γραμμές επικοινωνίας του «Επαναστατικού Αγώνα» και των «Πυρήνων της φωτιάς»

Σε σχέση με την «μετακίνηση» του Χριστοδούλου Ξηρού, από το σύστημα υποστήριξης των Πυρήνων στο σύστημα υπόθαλψης πρώην μελών του «Επαναστατικού Αγώνα» όπως ο Νίκος Μαζιώτης οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υπενθύμιζαν σε τακτά χρονικά διαστήματα ότι κι άλλες φ��ρές είχε διαπιστωθεί συνεργασία των δυο ένοπλων ομάδων.

«Επαναστατικός Αγώνας» και «Πυρήνες της φωτιάς» όπως εκτιμούσαν οι αστυνομικοί λειτουργούσαν ως «συγκοινωνούντα δοχεία» την περίοδο 2009- 2010. Μάλιστα, είχε διαπιστωθεί ότι δείγμα DNA που ανιχνεύθηκε σε όπλο που κατείχε 26χρονος ο οποίος είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι είναι μέλος της οργάνωσης των «Πυρήνων της φωτιάς», ήταν το ίδιο με βιολογικό υλικό που εντοπίστηκε σε πλαστική εργαλειοθήκη που είχε βρεθεί σε διαμέρισμα το οποίο χρησιμοποιούσε σαν «γιάφκα» η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Η Αντιτρομοκρατική πιστεύει επίσης, πως πίσω από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκίνητου, στην οδ�� Αμερικής, υπήρξε σύμπραξη Μαζιώτη- Ξηρού.

Ο Μαζιώτης θεωρείται ότι έχει καλές σχέσεις με τον αρχιτρομοκράτη Κουφοντίνα, ενώ ο δεύτερος είχε καταθέσει τον Σεπτέμβριο του 2012 και ως μάρτυρας υπεράσπισης του πρώτου αλλά και της συντρόφου και μητέρα του παιδιού του, Πόλας Ρούπα, στη δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα».