​Θρίλερ επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, όταν εντοπίστηκε ο τρομοκράτης, Νίκος Μαζιώτης.

Στην προσπάθεια του να διαφύγει «μπούκαρε» σε ένα ταξί, όμως οι αστυνομικοί τον εγκλώβισαν στην οδό Αθηνάς όπου μετά από ανταλλαγή πυρών, προχώρησαν στη σύλληψη του.

Υποψίες όμως προκάλεσε στους αστυνομικούς το γεγονός ότι ο οδηγός του ταξί μετά τη σύλληψη έγινε καπνός, ενώ με την βοήθεια των πολιτών που συγκράτησαν τον αριθμό της πινακίδας του, τον εντόπισαν στο Περιστέρι.

Ο ίδιος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με τον τρομοκράτη.

Ισχυρίστηκε ότι κατέβαινε την Μητροπόλεως, όταν τον είδε να μπαίνει σαν σίφουνας και δεν κατάλαβε τι ακριβώς γινόταν, οπότε και έβαλε «μπρος» για να φύγει.

Ωστόσο, «έπεσαν» σε κίνηση και αναγκάστηκε να σταματήσει. Τότε, ο Μαζιώτης κατάλαβε ότι δεν θα μπορούσε να διαφύγει με το όχημα, βγήκε έξω και άρχισε να τρέχει.

Ο οδηγός άκουσε τους πυροβολισμούς, φοβήθηκε και έφυγε όσο πιο γρήγορα μπορούσε από το σημείο. Η μαρτυρία του φέρεται να έχει πείσει τις αρχές και σήμερα θα αφεθεί ελεύθερος.

Είμαστε τυχεροί που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως όπου πραγματοποιήθηκε η καταδίωξη και η σύλληψη του τρομ��κράτη Νίκου Μαζιώτη.

Ο άνδρας έκανε δηλώσεις στην κάμερα του Star και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκούμα, για το περιστατικό, που είχε σαν αποτέλεσμα και τον τραυματισμό ενός εκ των πελατών του.

«Οι αστυνομικοί έδρασαν ακαριαία και έδωσαν εντολή σε όλους να πέσουν κάτω. Θα είχαμε νεκρούς, αν οι αστυνομικοί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Ο Μαζιώτης δεν καταλάβαινε τίποτα, θα είχαμε επτά με οχτώ νεκρούς, ο άνθρωπος ήταν αδίστακτος. Η αστυνομία έκανε εκπληκτική δουλειά και πιστεύω ότι η σημερινή μέρα θα μείνει στην ιστορία.»