​Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής γνώριζαν ότι ο Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο αδίστακτος τρομοκράτης φέρεται να χρησιμοποιούσε το μετρό, συγκεκριμένες ώρες για να πηγαίνει στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί τις τελευταίες μέρες είχαν «ξεχυθεί» σε διάφορους σταθμούς, στην προσπάθεια τους να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

160714141901_1158.jpg

Το ιστορικό της σύλληψης…

Το πρωί της Τετάρτης, στήθηκαν και πάλι «καραούλια» σε σταθμούς του μετρό της Αθήνας, με τους παρατηρητές- αστυνομικούς να περιμένουν την εμφάνιση του τρομοκράτη. Λίγο πριν τη μια το μεσημέρι, ο Μαζιώτης φτάνει στο κέντρο της πόλης, χρησιμοποιώντας το μετρό και βγαίνει από την έξοδο της Αθηνάς.

Εκεί, λοιπόν, τυχαία υπήρχε ένα κλιμάκιο της ασφάλειας, το οποίο βρισκόταν στο σημείο για την επιχείρηση «Θησέας», που βρισκόταν σε εξέλιξη από το πρωί της Τετάρτης, για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ένας έμπειρος αστυνομικός κατάλαβε ότι ο άνθρωπος που πέρασε από μπροστά του φορούσε περούκα ενώ εικάζεται ότι κατάλαβε και την ταυτότητα του τρομοκράτη και για αυτό ειδοποίησε το κέντρο και ζήτησε την βοήθεια της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στη συνέχεια, ο Μαζιώτης μπήκε σε ένα κατάστημα να αγοράσει ένα μπλουζάκι και αποκαλύφθηκε το πιστόλι που ήταν κρυμμένο κάτω από τα ρούχα του. Τότε, η πωλήτρια τρομοκρατημένη κάλεσε την αστυνομία και ανέφερε το περιστατικό.

Και ενώ η αστυνομία βρισκόταν ήδη στο «πόδι», το δεύτερο τηλεφώνημα έκανε τον μηχανισμό των αρχών να κινηθεί ακόμα πιο γρήγορα αλλά και πιο έντονα.

Τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, πήγαν στο κατάστημα και ζήτησαν από τον Μαζιώτη να τους δώσει την ταυτότητά του. Εκείνος ακούγοντάς τους, έβγαλε το περίστροφο και ακολούθησε η πρώτη συμπλοκή, όπου τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο όποιος από θαύμα είναι ζωντανός και σώθηκε χάρη στο αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Κατόπιν, ο Μαζιώτης μπήκε σε ένα ταξί για να διαφύγει μετά από 20 μέτρα όμως οι αστυνομικοί τον εγκλώβισαν στην οδό Αθηνάς και ακολούθησε η δεύτερη συμπλοκή που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Αυστραλού τουρίστα.

Ο Μαζιώτης κατάφερε να απομακρυνθεί λίγα μέτρα ακόμα, όμως τραυματίστηκε από τα πυρά των αστυνομικών στον βραχίονα και συνελήφθη.

160714141902_2299.jpg

Δεν ήταν μόνος του- Οι συνεργοί του διέφυγαν με μηχανή

Οι αποκλειστικές πληροφορίες του Star, θέλουν ένα τηλεφώνημα να επιβεβαιώνει τις υποψίες των αρχών, ότι ο Νίκος Μαζιώτης δεν «κατέβηκε» μόνος του στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά είχε μαζί του και συνεργούς.

Σύμφωνα, λ��ιπόν με έναν καταστηματάρχη όταν ο τρομοκράτης πυροβόλησε τον αστυνομικό, φώναξε σε κάποιους δυνατά: «Φύγετε, φύγετε»!

Εκείνη τη στιγμή, δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μια μηχανή μεγάλου κυβισμού, φορώντας κράνη, έγιναν «καπνός» και απομακρύνθηκαν από το σημείο με μεγάλη ταχύτητα.

Η αντιτρομοκρατική ερευνά τις μαρτυρίες και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η επίσκεψη του τρομοκράτη δεν ήταν τόσο «αθώα» και πως επρόκειτο να προχωρήσει σε κάποια ληστεία.

Δείτε εδώ: Καρέ- καρέ η συμπλοκή και η σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη

Δείτε εδώ: Ποιος είναι ο τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης