​Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Νίκος Μαζιώτης μετά τον τραυματισμό του κατά τη συμπλοκή με αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας.

Αρχικά, υπήρχε η υποψία ότι έχει γίνει ρήξη στην κεντρική αρτηρία του βραχίονα και είχε εκφραστεί φόβος ότι μπορεί να χαθεί το χέρι του.

Τελικά η αξονική έδειξε πως το βλήμα είχε περάσει ξυστά ενώ είχε βρεί την περιοχή της κλείδας μεταξύ του ώμου και του βραχίονα. Για αυτό και οι νευροχειρουργοί και οι ορθοπεδικοί περιορίστηκαν σε οστεοσύνθεση, δηλαδή δεν χρειάστηκε να γίνει συρραφή αρτηρίας.

Σε ότι αφορά στην αποθεραπεία του, θα κρατήσει μία με δύο μέρες και στη συνέχεια θα μεταφερθεί πιθανότατα στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Όπως είχε δηλώσει αποκλειστικά στο star.gr και στην Άννα Σταματιάδου ο διοικητής του Ευαγγελισμού Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, ο θάλαμος κρατουμένων που θα φιλοξενηθεί ο Μαζιώτης βρίσκεται στον όγδοο όροφο και όχι στον δέκατο όροφο όπως λένε και δεν έχει καμία σχέση με εκείνον στον οποίο είχε νοσηλευτεί ο Ξηρός.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, σε αντίθεση με την πολυτέλεια που είχε το δωμάτιο του Ξηρού, το δωμάτιο του Μαζιώτη θα είναι ένας κλασικός θάλαμος για κρατουμένους, χωρίς χλιδές και ιδιαίτερες παροχές.