​Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης μετά από ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκε λίγο πριν τη μια το μεσημέρι στο Μοναστηράκι.

maziotis1.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες γύρω στις 12:30 ο Μαζιώτης, φορώντας ξανθιά περούκα πήγε σε ένα καταστήμα με ρούχα και είδη κάμπινγκ και αγόρασε ένα σακβουαγιάζ.

Η αστυνομία δέχθηκε κλήση από ιδιώτη, ότι στο κατάστημα βρισκόταν ένας ύποπτος, ο οποίος οπλοφορούσε.

Μετά την κλήση, επενέβησαν τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι πήγαν στο κατάστημα και εκεί ζήτησαν από τον Μαζιώτη να τους δώσει την ταυτότητά του. Εκείνος ακούγοντάς τους, έβγαλε το περίστροφο και ακολούθησε η πρώτη συμπλοκή, όπου τραυματίστηκε ο ένας αστυνομικός. Μάλιστα ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως μια σφαίρα να βρήκε και δεύτερο αστυνομικό στο αλεξίσφαιρο γιλέκο, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει.

Κατόπιν, ο Μαζιώτης μπήκε σε ένα ταξί για να διαφύγει μετά από 20 μέτρα όμως οι αστυνομικοί τον εγκλώβισαν στην οδό Αθηνάς και ακολούθησε η δεύτερη συμπλοκή που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Αυστραλού τουρίστα. Ο Μαζιώτης κατάφερε να απομακρυνθεί λίγα μέτρα ακόμα, όμως τραυματίστηκε από τα πυρά των αστυνομικών στον βραχίονα και συνελήφθη.

maziotis2.jpg

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καταζητούμενος τρομοκράτης είχε στην κατοχή του και μια χειροβομβίδα που δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει, ενώ πυροβολούσε στο ψαχνό, επιδιώκοντας να σκοτώσει.

Μάλιστα, στην προσπάθειά του να διαφύγει, πέταξε στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Ελεούσης έναν σάκο κι ένα μικρό τσαντάκι, τα οποία και έχει περισυλλέξει η αντιτρομοκρατική.

maziotis3.jpg

Πάντως η κατάσταση των τραυματιών δεν εγείρει σύμφωνα με τους γιατρούς καμία ανησυχία.

Ο Νίκος Μαζιώτης μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για το αν ο τρομοκράτης είχε ομάδα στήριξης.