​Απλήρωτοι τους τελευταίους πέντε μήνες είναι οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας, οι οποίοι ζητούν τα δεδουλευμένα τους, όπως και το επίδομα αδείας που ακόμη περιμένουν!

Ο πρόεδρος των εργαζομένων κύριος Τσούκης δήλωσε: «Έχω δάνειο στην τράπεζα, η ΔΕΗ απειλεί ότι θα κόψει το ρεύμα και το καθημερινό, τι να βάλεις στην κατσαρόλα να φας» και συνέχισε λέγοντας: «ήδη την Παρασκευή συνάδελφος επιχείρησε να αυτοκτονήσει και ανέβαινε προς τα γραφεία της ΔΕΗ με ένα σκοινί για να κρεμαστεί, τον προλάβαμε τελευταία στιγμή».

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Από τον Μάρτιο πληρώνονται με έναντι, χωρίς να μπορούν να καλύψουν ούτε τους φουσκωμένους λογαριασμούς, ούτε τα έξοδα του νοικοκυριού.

Ένας εργαζόμενος δήλωσε στην κάμερα του STAR: «Το προηγούμενο μήνα πήραμε 300 ευρώ, αυτό το μήνα έχουμε πάρει 200 ευρώ. Έχω ένα παιδάκι 7μιση μηνών, καταλαβαίνετε ότι ούτε για πάνες δε φτάνουν».

Οι 600 εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι, όπως λένε, να κάνουν πίσω, αν δεν πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με παραστάσεις διαμαρτυρίας, ενώ την Παρασκευή το πρωί είναι προγραμματισμένη συμβολική κατάληψη στα διόδια της Ελευσίνας.

Ο 52χρονος Δημήτρης Κόλλιας είναι εργαζόμενος στην πυρασφάλεια των ναυπηγείων Ελευσίνας. Όπως εξομολογείται αναγκάζεται, όπως και πολλοί συνάδελφοί του, να ζει με δανεικά.

«Δανειζόμαστε από τους συγγενείς. Συνάδελφοι έχουν χάσει σπίτια, έχουν χωρίσει κι αυτό είναι το άσχημο. Έχουν διαλυθεί οικογένειες. Τι ζητάμε; Δουλειά και αμοιβή, δε ζητάμε κάτι άλλ��».

Τα προβλήματα των ναυπηγείων Ελευσίνας δε σταματούν εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία χρωστάει περίπου 2 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ. Τον προηγούμενο μήνα μάλιστα το ρεύμα είχε κοπεί και τα ναυπηγεία υπολειτουργούσαν για 4 ημέρες με γεννήτριες.

Αυτή τη στιγμή επισκευάζονται δυο πλοία του εμπορικού ναυτικού, ενώ κατασκευάζονται και τρεις πυραυλάκατοι του πολεμικού ναυτικού.