Βροχή με το… τουλούμι έριξε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, αφού σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μέσα σε λίγες ώρες έπεσε τόσο νερό, όσο πέφτει μέσα σε ένα μήνα.

vroxi5.jpg

Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, ενώ πέφτουν τον Ιούλιο κατά μέσο όρο 23 χιλιοστά, στο Φίλυρο έπεσαν 58 χιλιοστά, ενώ υπήρχαν περιοχές όπως το Επταπύργιο, όπου το νερό που έπεσε έφτασε ακόμα και τα 90 χιλιοστά.

Ισχυρές καταιγίδες όμως πλήττουν και άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως στις Σποράδες, αλλά και στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

vroxi7.jpg

Αυτή την ώρα από την κακοκαιρία επηρεάζεται η βορειοανατολική Αττική, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες πέφτουν στα δυτικά και στην περιοχή του αεροδρομίου.

Οι βροχές θα συνεχίσουν και το απόγευμα στην Αττική, με μικρότερη όμως ένταση, ενώ πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην Εύβοια και στην Χαλκιδική.

periptero1 (1).jpg

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στις Σποράδες και το Βόρειο Αιγαίο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει έντονη χαλαζόπτωση.

Πάντως μετά τις 20:00 – 21:00 το βράδυ θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

periptero2.jpg

Η αστάθεια του καιρού θα διατηρηθεί και την Τετάρτη με βροχές ή καταιγίδες μικρότερης έντασης, ενώ από την Παρασκευή και μετά θα υπάρξει εμφανής βελτίωση του καιρού.