​Εβδομάδα γεμάτη βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις μας περιμένει από σήμερα έως και την Πέμπτη, με τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα έντονα κατά τόπους, και το σκηνικό άκρως φθινοπωρινό, παρόλο που βρισκόμαστε στα μέσα του Ιουλίου!

Η αστάθεια αναμένεται να επικρατήσει τις επόμενες ημέρες κυρίως στα ηπειρωτικά διαμερίσματα της χώρας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ:

Μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας και στο Ιόνιο, και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις μέγιστες στη Δυτική Μα��εδονία να μην ξεπερνούν τους 25, από 18 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 28 στη Δυτική Ελλάδα από 20 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, στο Κεντρικό Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, περιμένουμε λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα για ��οπικά ισχυρά φαινόμενα. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ αναμένουμε νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ:

Την Τετάρτη (16/07), περιμένουμε βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν αρχικά στη Χαλκιδική, στις Σποράδες και πιθανόν σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, ενώ κατά τις θερμές ώρες της ημέρας θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι και πάλι τοπικά ισχυρά.

Οι μέχρι στιγμής προγνώσεις δίνουν βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη ΚΑΙ στην ΑΤΤΙΚΗ όσο και στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα.