​Τα βαφτίσια στο Ταίναρο, της Μάνης είναι ίσως τα πιο ιδιαίτερα μυστήρια που θα μπορούσατε να παρευρεθείτε.

Ο λόγος; Εκεί οι βαφτίσεις έχουν άρωμα καλοκαιριού, αφού ο ιερέας της περιοχής έχει μετατρέψει τη θάλασσα σε… κολυμπήθρα.

Όπως ο ίδιος αναφέρει τα τελευταία 20 χρόνια έχει κάνει περισσότερες από 100 βαφτίσεις, εκτός εκκλησίας, στη θάλασσα.

post-429-1314947183_thumb.jpg
Πιο συγκεκριμένα, ο παππά- Γιώργος τονίζει ότι οι «καλοκαιρινές» βαφτίσεις δεν αποτελούν περαστική μόδα, αλλά αναβίωση των εθίμων της περιοχής.

«Επειδή παλιά υπήρχαν οι βεντέτες, ο κόσμος δεν παντρευόταν και δεν βαφτιζόταν σε εκκλησίες. Προτιμούσαν να το κάνουν σπίτι τους, μακριά από την εκκλησία του χωριού από φόβο. Βαφτίζω στη θάλασσα τα τελευταία 20 χρόνια. Παρ' όλο που κάποιοι μητροπολίτες το καταδικάζουν, ως ιερέας βλέπω μεγαλύτερη κατάνυξη στη φύση. Πιο πολύ μου αρέσει να ακούω τα κύματα από τη βαβούρα μέσα στο ναό. Στο κάτω κάτω ούτε αφαιρώ ούτε προσθέτω κομμάτια από τα ιερά κείμενα. Δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση.»

post-429-1314947201_thumb.jpg
Μάλιστα, δηλώνει ότι πιο πολύ από όλους, το διασκεδάζουν τα παιδάκια, αφού τους φαίνεται σαν παιχνίδι: «Τα μωρά χαίρονται, νομίζουν ότι κάνουν μπάνιο. Εγώ γίνομαι μούσκεμα αλλά λίγο με ενδιαφέρει. Μπαίνω στη θάλασσα με τα ράσα. Έτσι κι αλλιώς δεν ξεβάφω.»