Παρόμοιες ιστορίες, τις βλέπουμε σε χολιγουντιανές ταινίες. Να όμως, που όπως φαίνεται δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα, αφού σύμφωνα με πολυσέλιδη δικογραφία για τις υποκλοπές, στην Ελλάδα υπάρχει και δρα ομάδα πρακτόρων, η οποία αποκαλύφθηκε μετά από έφοδο των Αρχών, σε σπίτι στα νότια προάστια.

Η επιχείρηση έγινε παρουσία εισαγγελέα, μέσω της οποίας εντοπίστηκαν 4-5 αλλοδαποί οι οποίοι ζουν στη χώρα μας και μεταφέρουν πληροφορίες σε ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Κατά την έφοδο στη «γιάφκα» των νοτίων προαστίων, βρέθηκαν μηχανήματα τα οποία έδειξαν πως λαμβάνονταν και διαβιβάζονταν πληροφορίες στο εξωτερικό, ενώ δικαστής δηλώνει πως «υπάρχουν ενδείξεις ότι οι παρακολουθήσεις γίνονταν και μετά το καλοκαίρι του 2012 σε υψηλά πρόσωπα».

Χαρακτηριστικό είναι, πως από την έφοδο οι Αρχές αποκόμισαν την αίσθηση ενός παραμάγαζου ξένων υπηρεσιών, το οποίο είχε στηθεί για να πουλά πληροφορίες ακόμα και σε επιχειρηματίες, ώστε να τις χρησιμοποιήσουν κατά των ανταγωνιστών τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως το καλοκαίρι του 2013, εμπλεκόμενος στην υπόθεση είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με σύμβουλο μεγάλου πολιτικού παράγοντα, από τον οποίο προσπαθούσε να εκμαιεύσει πληροφορίες για ταξίδια του προϊσταμένου του, με σκοπό να μεταβιβάσει τις πληροφορίες αυτές στο εξωτερικό. Ο εμπλεκόμενος εμφανίζεται να δρα για λογαριασμό δυο ισραηλινών εταιριών.

Ενδιαφέρουσα όμως είναι και η επικοινωνία ενός εμπλεκόμενου με πρώην υποδιοικητή ξένης μυστικής υπηρεσίας.

Οι δυο τους εμφανίζονται να μοιράζουν με Κύπριο επιχειρηματία ποσοστά σε νέα εταιρία που θα δημιουργούσαν, τον οποίο είχαν πλευρίσει για να αγοράσει ένα από τα «φιλέτα» που εκχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ και υπόσχονταν να εκχωρήσουν το 80% των κατασκευών που πρόκειται να γίν��υν στην Ελλάδα.