​Μια εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι πυροσβέστες, οι οποίοι έδωσαν σκληρή μάχη το βράδυ του Σαββάτου για να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα.

Με το πρώτο φως της ημέρας βρέθηκαν ξανά στον αέρα ελικόπτερα και αεροσκάφη για να ενισχύσουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών που γίνονται από αέρος και η εικόνα που μεταφέρεται είναι σαφώς πολύ καλύτερη από αυτή που επικρατούσε το Σάββατο το βράδυ.

Στο σημείο αυτή τη στιγμή επιχειρούν 56 οχήματα με 125 πυροσβέστες, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 50 άτομα του στρατού, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, όταν σήμανε συναγερμός και δεκάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους, φοβούμενοι ότι μπορεί να χάσουν τα σπίτια τους από τη φωτιά.

Οι πυροσβέστες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τρία μέτωπα που αναπτύχθηκαν μέσα σε μισή ώρα, ενισχύοντας έτσι τις υποψίες ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Αρχικά, ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Σάκκα, μετά στον Προφήτη Ηλία και στη συνέχεια στη Λάκιζα.

Αργά το απόγευμα, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κώστας Λεβαντής δήλωσε ότι στις φλόγες έχουν παραδοθεί δύο ίσως και τρία σπίτια, κάτι όμως που διέψευσε η πυροσβεστική, η οποία τονίζει ό��ι κανένα σπίτι δεν έχει υποστεί ζημιές.

Μάλιστα αυτή την ώρα δεν απειλείται κανένα σπίτι και έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες για να μην υπάρξει πρόβλημα.

Σήμερα Κυριακή, οι πυροσβέστες αναμένεται να έχουν σύμμαχό τους και τον καιρό, αφού προβλέπεται ότι οι άνεμοι θα κοπάσουν, ώστε να καταφέρουν να σβήσουν τη φωτιά.