​Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα την Κυριακή (13/07), σύμφωνα με την πρόσφατη Υπουργική απόφαση.

Την ίδια στιγμή, οι αντιδράσεις μαίνονται για τα καλά, με τους μισούς να στηρίζουν την απόφαση για ανοικτά καταστήματα 52 φορές το χρόνο, και τους άλλους μισούς να εναντιώνονται.

«Να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους» λέει η ΓΣΕΒΕΕ:

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, συμβουλεύει τους καταστηματάρχες να μην ανοίξουν τα μαγαζιά τους, καλώντας τους παράλληλα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα λάβει χώρα στις 11 το πρωί της Κυριακής στην Ερμού.

Στη συνέχεια, τους προειδοποιεί πως οι «ελεύθερες Κυριακές» θα σβήσουν από το χάρτη τις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν το 95% και απασχολούν πάνω από το 80% των εργαζομένων.

Από την άλλη, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας, στον οποίο είναι μέλη οι μεγάλες αλυσίδες εμπορίου, ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα θα είναι κανονικά ανοιχτά.

Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα θα είναι ανοικτά και θα περιμένουν τους καταναλωτές για να κάνουν τα ψώνια τους. Όσο για τα μικρά μαγαζιά, οι καταστηματάρχες θα πράξουν κατά βούληση.

Να υπενθυμίσουμε ότι το μέτρο θα ισχύσει για έναν χρόνο στις εξής περιοχές: Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου, Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, Δήμος Μυκόνου, Δήμος Θήρας, Δήμος Ερμούπολης Σύρου, Δήμος Κω, Δήμος Ρόδου.

Μετά το τέλος του πιλοτικού έτους η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας θα μετρήσει τα αποτελέσματα της δοκιμαστικής λειτουργίας του μέτρου και θα αποφασιστεί εκ νέου η τύχη του.