​Σε… παζλ για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου για αρκετούς υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων, αφού δεν κρύβουν ότι έχουν μπερδευτεί από την υπερπληθώρα επιλογών όσον αφορά στις σχολές, που σε αρκετές περιπτώσεις έχουν ασαφές αντικείμενο και επαγγελματικά δικαιώματα.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι υποψήφιοι καθυστερούν να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους, κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στο υπουργείο Παιδείας μιας και η προθεσμία λήγει στις 14 Ιουλίου.

Ενδεικτικό είναι ότι πέντε μέρες πριν από τη λήξη της διορίας, μόλις το 10% των υποψηφίων έχουν υποβάλει το μηχανογραφικό τους.

Αυτό που μπερδεύει αρκετούς μαθητές είναι το γεγονός ότι η ονομασία αρκετών τμημάτων δεν δίνει σαφή εικόνα για το αντικείμενο ενασχόλησης των αποφοίτων της.

Μάλιστα είναι αρκετές οι παγίδες που κρύβει το μηχανογραφικό, μιας και μερικές σχολές δεν έχουν κανένα κατοχυρωμένο δικαίωμα.

Η επιλογή των σχολών είναι μια πολύ ευαίσθητη υπόθεση και είναι λογικό οι υποψήφιοι να θέλουν να είναι απολύτως σίγουροι πριν καταθέσουν οριστικά το μηχανογραφικό τους.

Στους πίνακες βλέπετε τις σχολές που έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά και τις παγίδες.

mixanografiko1.jpgmixanografiko2.jpg

mixanografiko.jpg