​Δεν έχουν τελειωμό οι ύμνοι των ξένω�� μέσων ενημέρωσης για τα ελληνικά νησιά. Η βρετανική Telegraph είναι η τελευταία εφημερίδα που παραδόθηκε στην απέραντη ομορφιά των Κυκλάδων και συγκεκριμένα στην άγρια και ανεπιτήδευτη γοητεία των Κουφονησίων.

koufonisi.jpg

Ο συντάκτης του σχετικού άρθρου κάνει λόγο για έναν από τους πιο όμορφους και ανεξερεύνητους προορισμούς του κόσμου, με απίθανες αμμώδεις παραλίες, καταγάλανες θάλασσες και ένα σκηνικό που παραπέμπει στην δεκαετία του 60΄.

koufonisi1.jpg

Μάλιστα η εφημερίδα παραθέτει έναν οδηγό με αναλυτικές πληροφορίες για ��ις παραλίες, το φαγητό και τη διαμονή στο Άνω Κουφονήσι.

koufonisi2.jpg

«Κρυμμένα ανάμεσα στα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων, τη Νάξο και την Αμοργό, τα Κουφονήσια αποτελούνται από δύο μικρά νησάκια, το Άνω και το Κάτω Κουφονήσι τα οποία χωρίζει η θάλασσα. Το Κάτω Κουφονήσι παραμένει ακατοίκητο, ενώ στο Άνω, οι 366 κάτοικοι ζουν κυρίως από την αλιεία», γράφει η Telegraph.

koufonisi-660_0.jpg

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται βεβαία στους χαλαρούς ρυθμούς που επικρατούν στο νησί, ενώ ο συντάκτης τονίζει πως τα Κουφονήσι�� είναι το ιδανικό μέρος για να επαναφέρει κάποιος το βιολογικό του ρολόι.